Etusivu > “Kodin aave: Mikä kiinnitti huomiosi? #kummitus #koti #huumori”

07.06.2024 17:17

"Kodin aave: Mikä kiinnitti huomiosi? #kummitus #koti #huumori"
Lukuaika: < 1 minuutti

Joillakin ihmisillä on lemmikkejä, joillakin on lapsia. Ja sitten on meitä, joilla on kotona aave. Kyllä, luit oikein. Aave. Ja ei, en puhu siitä vanhasta isoisästä, joka ei koskaan poistu keinutuolistaan.

Kaikki alkoi siitä, kun huomasin, että jääkaapissani oli yllättävän vähän ruokaa. Ensin ajattelin, että kyseessä on vain perinteinen “syön yöllä unissani” -ilmiö. Kuka meistä ei ole joskus herännyt aamulla suklaata suupielessä? Mutta kun juustokakku hävisi kokonaan, oli aika kutsua asiantuntija. Ei, ei kummitusmetsästäjää – vaan äitini.

Äiti tuli paikalle, teki eksorsismin (eli katsoi jääkaappiin ja huokaisi), ja totesi: “Kuule, sinulla on joko kummitus tai erittäin nälkäinen naapuri.” Tämä jätti minut miettimään, kumpi olisi pahempi.

Mutta aaveeni ei tyytynyt vain ruokaan. Se alkoi myös järjestellä tavaroitani. Taidemukini löytyivät pesukoneesta, ja hammasharjani oli ilmestynyt kirjahyllyyn. Puhumattakaan siitä, että kerran löysin itseni suihkusta – yllättävästi täysin pukeutuneena.

Käännekohta oli kuitenkin se, kun aave alkoi katsella televisiota kanssani. Kuvittele tilanne: istut sohvalla katsomassa suosikkisarjaasi, ja yhtäkkiä kaukosäädin liikkuu itsestään ja kanava vaihtuu. “Hei, minä katson tätä!” huudahdan, mutta aave ei välitä. Se on selvästi enemmän saippuasarjojen ystävä.

Päätin, että aave tarvitsee nimen. Kutsukaamme sitä vaikka Aaveliiniksi. Aaveliini on varsinainen persoona – se tykkää piilottaa sukkani ja avaimeni, mutta on myös erittäin harkitsevainen, sillä se ei koskaan häiritse minua työaikana. Paitsi silloin, kun se päättää avata sähköpostini ja lähettää työkavereilleni kuvia kissavideoista.

Lopulta päätin, että Aaveliini on oikeastaan varsin mukava asuinkumppani. Se ei koskaan jätä likaisia astioita tiskialtaaseen eikä valita äänekkäästä musiikistani. Ja hei, aina on mukavaa, kun joku muu syö viimeisen suklaapalan – ei tule syyllisyyttä!

Joten jos joskus huomaat, että tavarasi katoavat, television kanavat vaihtuvat itsestään tai jääkaappisi on yllättävän tyhjä, älä huoli. Se ei ole dementia tai naapurin kepponen. Se on vain kotiaaveesi, joka yrittää piristää arkeasi. Ja jos satut törmäämään siihen, muista tervehtiä Aaveliinia puolestani.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:45:35