Etusivu > “Kotkan ja etanan juoksukisa: kumpi voittaa?” #komedia #huumori #eläimet

07.06.2024 20:40

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele hetki, että kotka ja etana päättävät järjestää juoksukisan. Joo, kuulostaa vähän siltä kuin olisit syönyt liikaa sieniä, mutta pysy mukana—tämä on tärkeää tieteellistä tutkimusta! Koko eläinkunta on kerääntynyt paikalle: jänikset, kilpikonnat, ja jopa laiskiaiset, jotka ovat tulleet katsomaan, millainen show tämä tulee olemaan. Laiskiaiset tosin saapuvat paikalle vasta ensi viikolla, mutta hei, kukin tyylillään.

Lähtölaukaus pamahtaa! Kotka lehahtaa ilmaan kuin raketti, ja etana—no, etana aloittaa matkansa kuten etanat yleensäkin, hitaasti mutta varmasti. Kotka tekee ensin pari kierrosta taivaalla, ihailee maisemia ja nappaa pari hiirtä välipalaksi. Sillä aikaa etana on edennyt huikaisevat kaksi senttimetriä. Tilanne näyttää siis aika selvältä, vai mitä?

Mutta hetkinen! Kotka päättää laskeutua tarkistamaan, onko etana edes lähtenyt liikkeelle. Kotka laskeutuu radan varrelle ja alkaa arvella, että etanan täytyy olla maailman hitain kilpakumppani. Kotka päättää ottaa nokoset, koska miksipä ei? Unessa kotka näkee itsensä juhlimassa maaliin saapumista, kunnes se herää siihen, että etana lipuu sen ohi. Kotka katsoo kelloa ja huomaa, että on kulunut viisi päivää, seitsemän tuntia ja 42 minuuttia.

Kotka lehahtaa taas ilmaan ja tekee nopean laskelman: “Viisi päivää ja se on päässyt vain kolme metriä. Ei hätää, ehdin vielä ottaa toiset nokoset.” Kotka asettuu mukavasti ja alkaa nähdä unia siitä, miten se on maailman nopein lintu. Sillä välin etana jatkaa matkaansa, hitaasti mutta varmasti.

Lopulta, kahden viikon kuluttua, etana saapuu maaliin. Kotka herää ja huomaa, että koko eläinkunta on jo kerääntynyt juhlimaan etanan voittoa. Jänikset ja kilpikonnat tanssivat yhteistuumin, ja laiskiaistenkin tiedetään vilkuttaneen hitaasti taputellen.

Kotka on hämmästynyt. “Miten tämä on mahdollista?” se kysyy etanalta.

Etana hymyilee (tai ainakin siltä se näyttää) ja vastaa: “Hitaasti mutta varmasti. Ja sinä, hyvä kotka, älä koskaan aliarvioi vastustajaasi—tai omaa nukkumistarvettasi!”

Ja niin, tämän historiallisen kisan opetus on selvä: ei ole väliä, kuinka nopeasti pääsee alkuun, vaan kuinka hyvin jaksaa loppuun saakka. Tai ehkä opetus on vain se, että kotkat ovat huonoja aikatauluttajia ja etanat ovat mestareita pitkäjänteisyydessä. Kumpi sitten voittaakin, ainakin meillä on ollut hauskaa seuratessamme tätä epätodennäköistä kisaa!

Nauraessa eläimet poistuvat paikalta, ja me voimme vain miettiä, mikä seuraava iso urheilutapahtuma voisi olla. Ehkäpä kilpikonnan ja gepardin uintikisa? Tai laiskiaisen ja pantterin köydenveto? Yksi asia on varma: eläinmaailmassa ei koskaan ole tylsää!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:21:56