Etusivu > “Kuinka koira söi läksyni – kirjaimellisesti” #huumori #koirat #koulu

2024/06/07 17:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan miettinyt, miksi koirat ovat ihmisen parhaita ystäviä? No, minäpä kerron. Ei siksi, että ne ovat uskollisia, rakastavia tai hauskoja. Vaan siksi, että ne ovat mestareita tekemään elämästäsi yhtä suurta komediaa – joskus jopa sinun kustannuksellasi.

Kuvitellaanpa tilanne: olet juuri saanut matematiikan kotitehtävät valmiiksi. Olet käyttänyt tuntikausia laskiessasi niitä hämärän rajamailla – tai ainakin niin se tuntui. Viimeinkin olet valmis, ja tunnet suurta ylpeyttä, sillä olet onnistunut ratkaisemaan ne kaikki ilman, että pää räjähti. On aika palkita itsesi. Ehkä kuppi kahvia tai pieni pala suklaata?

Siirryt keittiöön, ja jätät läksyt huolettomasti pöydälle. Samaan aikaan, kotisi nelijalkainen komedienne, Max, odottaa tilaisuuttaan loistaa. Hän on nähnyt sinut hikoilemassa niiden papereiden äärellä ja päättänyt, että nyt on hänen vuoronsa olla päivän tähti.

Kun palaat keittiöstä, näet ensin vain tyhjän pöydän. Hetken ajan luulet, että ehkä olet unohtanut, mihin jätit läksysi. Sitten katseesi osuu Maxiin, joka makaa lattialla, paperit suussaan ja katseessa ilme, joka sanoo: “Katsoppa tätä, isäntä!”

Paniikki iskee. Yrität pelastaa sen, mitä pelastettavissa on, mutta huomaat, että osa papereista on jo puoliksi pureskeltu ja toinen osa on muuttunut Maxin henkilökohtaiseksi puruleluksi. Yrität selittää tilanteen itsellesi: “Ehkä tämä on vain painajainen. Ehkä herään kohta.”

Mutta ei. Tämä on todellisuutta. Ja huomenna sinun on selitettävä opettajallesi, miksi kotitehtävät eivät ole mukana. Päätät yrittää klassista selitystä: “Koira söi läksyni.” Mutta yritäpä saada opettajasi uskomaan se, kun hän on kuullut sen jo tuhat kertaa. Pahinta on, että tällä kertaa se on totta.

Seuraavana päivänä opettajasi katsoo sinua kulmiensa alta, kun yrität selittää tilannetta. “Okei, mutta se on viimeinen kerta, kun kuulen tuon tekosyyn,” hän sanoo.

Mietit, pitäisikö sinun tuoda Max todistajaksi. Ehkä hän voisi näyttää opettajalle, kuinka hyvä hän on syömään paperia. Mutta sitten ymmärrät, että se vain pahentaisi tilannetta. Max voisi innostua liikaa ja päätyä syömään opettajan arvostelupapereita.

Joten, mitä opimme tästä kaikesta? Koirat ovat hämmästyttäviä olentoja, jotka voivat tehdä elämästäsi yhtä suurta farssia. Ja ehkä ensi kerralla, kun saat läksysi valmiiksi, laitat ne turvaan ennen kuin Max päättää, että ne ovat hänen uusi suosikki välipalansa.

Nauru pidentää ikää, sanotaan. Jos näin on, kiitos Max, elän ikuisesti.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:29:06