Etusivu > “Kuinka pissasin housuun koulun esitelmässä” #komedia #nolohetki #koulumuistot

2024/06/07 16:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Olen aina ollut se tyyppi, joka vetää perjantain luokan edessä esitelmänsä, mutta kerrankin koitti maanantai. Koulun esitelmät ovat yleensä niitä hetkiä, jolloin oma elämä pyörii silmissä nopeutettuna filmirullana. Mutta tämä kerta, tämä oli jotain aivan muuta.

Kuvittele tilanne: seitsemännen luokan fysiikan tunti, opettaja, joka muistuttaa enemmän kivipatsasta kuin ihmistä, ja minä, joka olin päättänyt kertoa kaikille, miten sateenkaaret muodostuvat. Olin valmistellut esitelmääni kuin se olisi Nobel-palkinnon arvoinen.

Mutta juuri kun olin saanut ensimmäisen diaesitykseni esille, tunsin vatsassani käänteen. Ei, ei se ollut se tunne, kun tajuaa unohtaneensa kotitehtävät. Tämä oli jotain paljon pahempaa. Se oli kuin pieni, mutta hyvin määrätietoinen maanjäristys.

Päätin kuitenkin jatkaa. “Sateenkaaret… ovat… valon… refraktiota…” ääneni värisi kuin vanha vinyylisoitin. Samaan aikaan vatsani päätti, että nyt on aika aloittaa bändiharjoitukset. Seuraavaksi seuralaiseni olivat kylmän hiki ja paniikki.

Yritin keskittyä, mutta kehoani ei kiinnostanut. Se oli kuin olisi yrittänyt ohjata autoa, jossa on samaan aikaan moottorivika, jarruvika ja ohjausvika. Ja sitten se tapahtui. Se hetki, jota olin pelännyt enemmän kuin matikan kokeita: PISSASIN HOUSUUN!

Koko luokka hiljeni. Tunsin itseni jäätyneeksi kanaksi keskellä moottoritietä. Yritin kääntää katseeni esitelmän dioihin, mutta silmäni olivat nauliintuneet lattiaan. Kaverini Jarkko, joka oli tunnettu äänekkäistä kehuistaan, totesi: “No, ainakin sait sateenkaaren aikaan.”

Opettaja yritti pitää naamansa peruslukemilla, mutta näin miten hänen suupielensä nykivät. Koko luokka oli revetä naurusta, ja jopa kivipatsas-opettaja päästi pienen hymyn.

Ja niin, siinä minä seisoin, märissä housuissani, keskellä luokkaa. Seuraavalla kerralla päätin, että esitelmäni aiheena olisi mieluummin “Kuinka vältellä julkisia puheita”.

Mutta hei, kuten sanotaan, elämä on parasta huumoria! Ja nyt tiedän ainakin, että jos haluaa tehdä vaikutuksen luokkaan, kannattaa pitää varasuunnitelma – ja vaihtovaatteet.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:38:57