Etusivu > “Kuinka selvisin perisuomalaisesta mökkiviikonlopusta” #huumori #mökkeily #arkielämä

2024/06/07 20:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oli kerran minä, joka uskaltauduin perisuomalaiseen mökkiviikonloppuun. Tämä tarina on tosi, vaikka se kuulostaa uskomattomalta. Kuvittele, sinä, minä ja hyttysarmeija, joka on kuin suoraan hyönteisten versiosta “Game of Thronesista.” Ja ei, minulla ei ollut mitään maagista hyttyskarkotetta, vaan pelkkä ainainen toivo siitä, että ne kyllästyisivät verenimemiseen ja siirtyisivät naapurin tontille.

Ensimmäinen haaste oli tietysti sauna. Saunominen on suomalaisille pyhä rituaali, mutta minulle se on lähinnä avaruusmatka lämpötiloihin, joihin mikään inhimillinen olento ei ole tarkoitettu. Kun astuin löylyyn, tunsin itseni kuin makkaraksi grillissä. Yritin näyttää kovalta, mutta todellisuudessa mietin, voisiko joku keksijä kehittää saunan ilmastoinnilla. Kun viimein pääsin ulos, olin niin punainen, että olisin voinut sulautua jouluvalojen joukkoon.

Seuraava operaatio oli kalastus. Ah, kalastus, tuo suomalaisen miehuuden testi. Olin valmis, virvelini oli valmis, ja kala… No, kala ei ollut valmis. Se oli varmaan ottanut viikonlopun vapaaksi. Istuin laiturilla tuntikausia, mutta ainoa saalis oli sorsanpoikanen, joka luuli, että tarjoan buffet-illallista. Lopulta päätin, että kaupan kalatiskiltä saatu lohi lasketaan yhtä hyvin.

Illalla oli aika sytyttää nuotio. “Kuinka vaikeaa se voi olla?” mietin. Vastaus: erittäin vaikeaa. Kävin läpi kaikki mahdolliset sytytysnesteet, paitsi ehkä rakettipolttoaineen. Lopulta sain nuotion syttymään, mutta siinä vaiheessa olin jo niin nälkäinen, että harkitsin syöväni raakoja nakkeja. Kun viimein sain ruokaa, istuin nuotion ääressä ja mietin, että tämä hetki on sen arvoinen. Kunnes hyttyset muistuttivat minua olemassaolostaan.

Yö mökillä oli oma seikkailunsa. Nukkuminen puisen mökin sängyssä oli kuin olisi yrittänyt nukkua keittiön pöydällä. Jokainen narahdus ja rapina sai minut miettimään, oliko se hiiri, käärme vai kenties pieni karhu. Lopulta päätin, että olen liian väsynyt välittämään, ja nukahdin. Aamulla heräsin siihen, että aurinko paistoi suoraan silmiini kuin taskulamppu poliisikuulustelussa.

Kun viikonloppu oli ohi, olin väsynyt, hyttysten syömä ja punainen kuin tomaatti. Mutta tiedätkö mitä? Se oli sen arvoista. Mikään ei voita suomalaisen mökkiviikonlopun tarjoamaa seikkailua ja hulluutta. Vaikka saunassa palaisin, kalastus epäonnistuisi ja hyttyset söisivät minut elävältä, nautin jokaisesta hetkestä.

Ja hei, ensi kerralla otan mukaan ainakin kolme erilaista hyttyskarkotetta ja ehkä myös saunaveden viilennysjärjestelmän. Koska näin suomalaisessa mökissä selvitään – naurulla, hyvällä ruualla ja ripauksella hulluutta.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:14:19