Etusivu > “Kuka koskaan pyysi ketsuppia pitsaansa? #ruoka #pizza #komedia”

07.06.2024 14:37

Lukuaika: < 1 minuutti

“Huh huh, olipa taas päivä! Kävin lähipizzeriassa ja törmäsin johonkin, mikä sai minut vakavasti miettimään ihmiskunnan tulevaisuutta. Siellä tiskillä joku kysyi ketsuppia pitsansa päälle. KETSUPPIA! PITSAN! PÄÄLLE! Tiedän, tiedän, kuulostaa kuin joku olisi juuri ehdottanut, että laitetaan suklaakastiketta kalakeittoon, mutta tämä tapahtui oikeasti.

Ensin mietin, että onko tämä jonkinlainen piilokamera-ohjelma. Katselin ympärilleni, odottaen, että jostain nurkan takaa hyppää esiin kameramies ja joku huutaa: ‘Yllätys!’ Mutta ei, se oli totista totta. Mies seisoi siinä, aivan kuin pyytäisi jotain täysin normaalia, kuten juustoa tai oliiveja.

Tämä tilanne sai minut pohtimaan, mitä muita outoja yhdistelmiä ihmiset ovat keksineet. Onko joku kenties kokeillut sinappia jäätelön päälle? Tai onko joku yrittänyt syödä popkornia haarukalla ja veitsellä? Toisaalta, jos joku laittaa rusinoita pullaan, miksei voisi saman tien heittää ketsuppia pitsaan? Maailma on täynnä mysteerejä.

Mutta palataan ketsuppiin ja pitsaan. Onhan se vähän kuin yrittäisi yhdistää kahvia ja hammastahnaa: molemmat ovat omalla tavallaan hyviä, mutta yhdessä ne aiheuttavat vain erikoisen ilmeen kasvoille. Ehkäpä tämä ketsuppia pyytänyt sankari olikin jonkinlainen kulinaristinen pioneeri, joka yrittää murtaa ruokakulttuurin rajoja. Tai sitten hänellä oli vain tosi huono päivä.

Ehkä meidän pitäisi kaikki olla vähän avoimempia ja kokeilla uusia juttuja. Ehkä ketsuppi pitsassa on se seuraava suuri ruokatrendi. Tai ehkä ei. Voin vain kuvitella, kuinka italialaiset kokit pyörivät haudoissaan (ja ne, jotka ovat vielä elossa, pyörivät keittiöissään) kuullessaan tästä.

Lopuksi haluan sanoa: eläkää ja antakaa elää. Jos joku haluaa ketsuppia pitsansa päälle, anna mennä. Kunhan sinä et joudu maistamaan sitä. Joten, jos seuraavan kerran näet jonkun pizzeriassa pyytävän ketsuppia, hymyile ja ajattele: ‘Onneksi se en ole minä.’

Ja hei, kuka tietää? Ehkä he ovat vain löytäneet jotain, mitä me muut emme vielä ymmärrä. Tai sitten heillä on todella, todella outo makuaisti.”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 03:43:31