Etusivu > “Kuka teki vitsin? Isä, äiti vai merimakkara?”

#huumori #vitsit #perhe #nauru

07.06.2024 13:20

Lukuaika: < 1 minuutti

Oli aurinkoinen kesäpäivä ja perheemme, joka tunnetaan myös nimellä “Taikurin Törmäilijät”, istui yhdessä keittiön pöydässä. Äiti keitti kahvia, isä luki päivän lehteä ja minä yritin epätoivoisesti saada merimakkaran puhumaan. Kyllä, luit oikein, merimakkaran. Se oli yksi niistä päivistä, kun kaikki tuntuu mahdolliselta – ja hiukan hullulta.

Kaikki alkoi, kun äiti päätti kertoa vitsin. “Miksi tomaatti punastui?” hän kysyi, ja jatkoi virnistäen: “Koska se näki salaatin kastikkeen!” Isä nauroi niin kovaa, että kahvi meinasi mennä väärään kurkkuun. Minä puolestani pohdin, olisiko tomaatti koskaan nähnyt niin paljon kastiketta, että se todella punastuisi.

Sitten oli isän vuoro. Hän kohotti kulmiaan ja ilmoitti juhlallisesti: “Miksi merimakkara ei voi kertoa vitsejä?” Kaikki odottivat innolla vastausta. “Koska se on liian suolainen!” Isän vitsi sai koko perheen nauramaan, paitsi tietenkin merimakkaran, joka katsoi meitä syvän meren katseellaan.

Minä päätin ottaa haasteen vastaan ja kertoa oman vitsini. “Mikä on merimakkaran lempiruokaa?” kysyin. Kaikki olivat hiljaa odottaen vastausta, ja minä jatkoin: “Suolakurkut!” Tällä kertaa nauru raikui niin kovaa, että naapurit varmasti kuulivat sen.

Mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta. Merimakkara, joka oli ollut hiljaa koko ajan, teki pienen kuplan ja sanoi: “Miksi et voi koskaan voittaa väittelyä merimakkaran kanssa?” Kaikki katsoivat toisiaan yllättyneinä. Ja merimakkara jatkoi: “Koska se aina jää suolaan!”

Siinä se oli, päivän paras vitsi! Se oli merimakkara, joka oli voittanut vitsikisan! Me kaikki nauroimme, ja isä totesi: “No, nyt tiedämme, kuka perheessä on oikea vitsiniekka.” Äiti nyökytteli hyväksyvästi ja minä olin ylpeä pienestä ystävästämme.

Sen jälkeen päätimme, että merimakkara saa aina paikan pöydässämme. Kuka tiesi, että suolaisesta merenelävästä tulisi perheemme koomikko? Olihan se kuitenkin totta: parhaat vitsit tulevat aina yllättävistä paikoista – ja suolaisista merimakkaroista.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:24:49