Etusivu > “Kun etsit hukkunutta kaukosäädintä kissa sylissäsi.” #komiikka #koti #arkipäivänongelmat

2024/06/07 21:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Eiköhän kaikki tiedä, että hukkaan mennyt kaukosäädin on arkipäivän mysteeri, joka vetää vertoja jopa Bermudan kolmion arvoituksille. Ja mikä olisikaan parempi tapa lisätä tähän etsintäoperaatioon ripaus absurdiutta kuin tehdä se kissa sylissä!

Aloitetaanpa siis tästä modernista sankaritarinasta. Olet valmistautunut rentouttavaan iltaan televisiosi ääressä, mutta arvaapa mitä – kaukosäädin on kadonnut nopeammin kuin hyvä mieli maanantaiaamuna. Ei hätää, ajattelet, kunnes huomaat, että sylissäsi istuva karvainen ystäväsi, Herra Kissanen, on päättänyt, että tästä tulee juuri se hetki, kun hän tarvitsee jakamattoman huomiosi.

Ensimmäinen vaihe: strateginen suunnittelu. Yrität pohtia, missä näit kaukosäätimen viimeksi. Oliko se sohvapöydällä, keittiön tiskillä vai… jääkaapissa? Kukapa tietää. Herra Kissanen katsoo sinua silmiin ja näyttää siltä, että hänellä olisi vastaukset universumin kaikkiin kysymyksiin, mutta valitettavasti ei tähän.

Toinen vaihe: etsintä alkaa. Yrität nousta sohvalta, mutta Herra Kissanen on päättänyt, että juuri nyt on täydellinen hetki venytellä ja kaivata rapsutuksia. Olet kuin korkea-arvoinen aristokraatti, joka yrittää navigoida linnassaan kruununjalokiviä etsien – mutta tällä kertaa jalokivet ovat vaihtuneet kaukosäätimeen ja linna on täynnä kissankarvoja.

Kolmas vaihe: improvisointi. Nojaudut eteenpäin ja kurkotat sohvapöydälle. Herra Kissanen kehrää ja tekee itsensä mahdollisimman raskaaksi. Onko hänellä salainen painovoimakenttä? Todennäköisesti. Olet jo puoliksi sohvan alla kädelläsi huitoen, mutta ei merkkiäkään kaukosäätimestä.

Neljäs vaihe: epätoivo ja neuvokkuus. Päätät ottaa riskin ja nostaa Herra Kissasen hetkeksi sivuun. Kissa tietenkin katsoo sinua kuin olisit juuri rikkonut jonkin pyhän sopimuksen. “Miten kehtaat?” hänen katseensa tuntuu sanovan. Mutta ei hätää, sillä saatat olla vain hetken päässä voitosta.

Viides vaihe: voitonriemu. Löydät kaukosäätimen tyynyn alta, aivan kuin se olisi yrittänyt paeta kodistasi. Tunnet itsesi sankariksi, kun palaat herra Kissasen luo ja asetut takaisin sohvalle, valmis aloittamaan illan elokuvahetken. Kissa hypähtää syliisi takaisin, ja kaikki on jälleen hyvin – ainakin siihen asti, kunnes kaukosäädin päättää jälleen lähteä omille teilleen.

Ja näin, rakkaat lukijat, elämässä on hetkiä, jolloin tuntuu, että kaikki menee pieleen – mutta kunhan pidämme huumorin ja kissat lähellä, selviämme mistä tahansa!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:27:24