Etusivu > “Kun jättiläiset kohtaavat: suurtalouspolitiikan huumori”

#komedia #talouspolitiikka #huumori #gigantit #sarjakuva

2024/06/07 23:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele maailmaa, jossa suurtalouspolitiikan jättiläiset kohtaavat. Toisella puolella areenaa seisoo Ekonomeus, talouden mestari, joka pystyy arvioimaan inflaation pelkällä kulmakarvan kohotuksella. Toisella puolella on Fiskaalus, verotuksen virtuoosi, joka voi laskea budjetin alijäämän silmät kiinni ja kädet taskussa. Ja keskellä tätä kaikkea, pieni mutta sitkeä kansalainen, joka yrittää ymmärtää, miksi hänen kahvikuppinsa hinta nousee joka vuosi.

Ekonomeus ja Fiskaalus eivät ole tavallisia jättiläisiä. Heidän aseinaan ovat monimutkaiset kaaviot, eksponentiaalifunktiot ja kymmenen desimaalin tarkkuudella lasketut ennusteet. Näillä aseilla he käyvät päivittäistä taistelua talouden hallinnasta. Ja kuten kaikissa suurissa taisteluissa, myös tässä on oma humoristinen puolensa.

Kuvitellaanpa, että Ekonomeus ja Fiskaalus päättävät pitää pienen tauon ja istahtavat kahville. Ekonomeus tilaa tietenkin makroekonomisen latte, kun taas Fiskaalus valitsee mikrotaloudellisen espresso. Heidän keskustelunsa on kuin suoraan talouspolitiikan sarjakuvasta.

“Ekonomeus, oletko koskaan miettinyt, miksi emme voisi vain printata lisää rahaa ja jakaa sitä kaikille?” kysyy Fiskaalus hymyillen.

“Hyvä Fiskaalus, se on kuin yrittäisi laihduttaa syömällä enemmän kakkua. Näyttää hyvältä paperilla, mutta lopputulos on katastrofi,” vastaa Ekonomeus nauraen. “Ja entä sinä, miksi aina haluat nostaa veroja? Eikö kansalaisilla ole jo tarpeeksi vaikeaa?”

“Ah, Ekonomeus, verojen nostaminen on kuin yrittäisi saada lapsi syömään vihanneksia. Kukaan ei pidä siitä, mutta se on välttämätöntä terveyden kannalta,” tokaisee Fiskaalus.

Samalla kun Ekonomeus ja Fiskaalus jatkavat vitsailuaan, pieni mutta sitkeä kansalainen yrittää epätoivoisesti selvittää, miksi hänen sähkölaskunsa on yhtä korkealla kuin Mount Everest. Hän katsoo ympärilleen ja huomaa, että hänen elämänsä on kuin suoraan suurtalouspoliittisesta komediasta.

Pieni kansalainen päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lähtee tapaamaan Ekonomeusta ja Fiskaalusta. “Hyvät herrat, voisitteko selittää minulle, miksi minun pitää maksaa enemmän veroa, vaikka palkkani ei ole noussut vuosiin?” kysyy hän rohkeasti.

Ekonomeus ja Fiskaalus katsovat toisiaan ja purskahtavat nauruun. “Se on talouden suuri mysteeri, jonka ratkaisemiseksi tarvitaan enemmän kuin yksi kahvikupillinen,” vastaa Ekonomeus.

“Niinpä niin,” lisää Fiskaalus. “Mutta älä huoli, olemme täällä varmistamassa, että talous pyörii – vaikkakin välillä hieman vinossa.”

Ja niin, kun jättiläiset kohtaavat, talouspolitiikan huumori elää ja voi hyvin. Se on maailma, jossa inflaatio ja deflaatio tanssivat tangoa, ja budjetit tasapainotetaan huumorin keinoin. Ja lopulta, vaikka kansalainen ei ehkä täysin ymmärrä talouspolitiikan monimutkaisuuksia, hän voi aina nauraa mukana.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:08:01