Etusivu > “Kun koira söi läksyt – uskotko opettajan syöneen sen?” #vitsit #huumori #koulu #nauru

2024/06/07 11:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tilanne: heräät aamulla, kahvi on loppu, ja huomaat, että koira on syönyt läksysi. Kävelet kouluun miettien, miten selität tämän opettajalle. Voitko kuvitella hänen ilmeensä? “Ei, oikeasti, koirani Boris söi ne!” Se kuulostaa yhtä uskottavalta kuin väite, että avaruusoliot kaappasivat matematiikan vihkosi.

Mutta entä jos kääntäisimme tilanteen päälaelleen: mitä jos opettaja syökin läksysi? Kuvitellaanpa opettaja, jolla on kerta kaikkiaan niin kova nälkä, että hän ei voi vastustaa kiusausta. Hän näkee herkullisesti taitellun esseesi ja ajattelee, että tämä on kuin croissantti Pariisista – täytyy maistaa!

Kuvittele, kuinka opettaja yrittää selittää tämän rehtorille: “No, tiedätkö, se oli niin hyvin kirjoitettu, että en voinut vastustaa. Käytin vähän ketsuppia ja siitä tuli oikein maukas!” Rehtori puolestaan miettisi, että olisikohan kannattanut antaa opettajille lounastaukoja hieman aiemmin.

Oppilaat kuiskuttelisivat käytävillä: “Kuulitko, että opettaja söi taas jonkun läksyt? Eilen se oli matematiikkaa, tänään historiaa. Mitähän se syö huomenna, käsitöitä?”

Tässä tapauksessa olisi ehkä syytä harkita, pitäisikö opettajahuoneeseen sijoittaa kyltti: “Koulutarvikkeiden syöminen kielletty.” Tai ehkä koulun ruokalistaan pitäisi lisätä “Päivän erikoisuus: oppilaan essee kastikkeella.”

Mutta vakavasti ottaen – tai no, ei oikeasti vakavasti – olisiko tämä todella pahin mahdollinen tapaus? Jos opettaja söisi läksysi, eikö se oikeastaan olisi win-win-tilanne? Sinä saisit vapautuksen läksyistä, ja opettaja saisi päivän annoksen kuitua. Kaikki voittavat!

Joten jos koira joskus syö läksysi, älä huoli. Se on ehkä parempi vaihtoehto kuin se, että opettaja nappaa ne välipalaksi. Ja muista aina: pidä läksysi turvassa – ei vain koirilta, vaan myös nälkäisiltä opettajilta!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:12:19