Etusivu > “Kun koira söi matematiikan läksyt!”

#koirat #läksyt #huumori #komedia

2024/06/07 12:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oli kerran eräs oppilas, joka tunnettiin koulussa nimellä Matias “matikkanero” Mäkelä. Hän oli matematiikan tunnilla kuin kala vedessä, mutta kotona läksyjen teko maistui yhtä hyvin kuin kuiva Weetabix ilman maitoa. Eräänä iltana Matiaksen elämä kuitenkin muuttui – ja ei, ei parempaan suuntaan.

Matiaksen perhe oli juuri hankkinut uuden koiranpennun, jonka nimi oli Pythagoras (koska miksi ei? Eiköhän jokainen koirakin ansaitse matemaattisen nimen). Pythagoras oli suloisin pieni karvapallo, mutta myös yhtä tuhoisa kuin pyörremyrsky posliinikaupassa. Koiranpentu oli erityisen viehättynyt kaikkeen, mikä rapisi, rätisi tai haisi vähänkään syötävältä. Ja arvatkaapa mitä, Matiaksen matematiikan läksyt täyttivät kaikki nämä kriteerit!

Eräänä iltana Matias oli vihdoin saanut itsensä motivoitua tekemään matematiikan kotitehtäviä. Hän istui keittiön pöydän ääressä ja yritti ratkaista monimutkaisia yhtälöitä, kun Pythagoras hyppäsi pöydälle hurjalla innolla. Hetkessä, jota voisi kuvailla vain “koiramaiseksi kiihkoksi”, Pythagoras nappasi kiinni matematiikan kirjan kulmasta ja alkoi mutustaa sitä kuin se olisi ollut gourmet-ateria.

Matias yritti kaikin keinoin pelastaa läksynsä, mutta Pythagoras näytti siltä, että oli juuri voittanut lotossa. Koira rouskutti yhtälöitä sellaisella innolla, että Matias alkoi epäillä, että Pythagoras oli salaa matematiikan professori koiran kehossa. Lopulta Matias jäi seisomaan lattialle, kädessään vain puoliksi syöty paperinpala, jossa oli enää hädin tuskin tunnistettavia numeroita ja merkkejä.

Seuraavana päivänä Matias meni kouluun, ja opettaja, herra Piirto, kysyi läksyjä. Matias veti syvään henkeä ja kertoi totuuden: “Koira söi läksyni.” Herra Piirto ei tietenkään uskonut, koska tämä oli kaikkien aikojen klassisin tekosyy. Mutta kun Matias kaivoi repustaan puoliksi syödyn paperin, jossa oli vielä koiran hampaanjäljet, herra Piirto purskahti nauruun. “No, tämä on uusi versio vanhasta valituksesta!” hän nauroi.

Opettaja armahti Matiasta ja antoi uuden mahdollisuuden tehdä läksyt, mutta perhe päätti siitä lähtien pitää Pythagoraan kaukana kaikesta, mikä muistutti etäisesti paperia. Koiran ruokavalio rajoitettiin puruluuihin ja lemmikkikaupan herkkuihin, ja Matias sai jatkaa matemaattisia seikkailujaan ilman pelkoa karvaisista keskeytyksistä.

Ja niin, oppimme tästä tarinasta sen, että vaikka koira voi olla ihmisen paras ystävä, se ei aina ole matematiikan läksyjen paras kaveri. Mutta ainakin seuraavan kerran, kun joku sanoo, että koira söi heidän läksynsä, tiedämme, että se ei ole pelkkä tekosyy – ainakaan aina!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:14:03