Etusivu > “Kun koira syö läksyt: tosi tarinoita.” #koirat #läksyt #hauskaa

07.06.2024 13:58

"Kun koira syö läksyt: tosi tarinoita." #koirat #läksyt #hauskaa
Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tilanne: istut keittiön pöydän ääressä, edessäsi iso pino kotitehtäviä, jotka opettaja on tyrkännyt sinulle mukaan kuin olisi ollut joku hullun paperinmyyjä. Olet juuri tarttumassa kynään, kun yhtäkkiä huomaat, että koirasi Max tuijottaa sinua kuin olisi suunnitellut jotain suurta.

Max on rotunsa puolesta joko maailman suloisin labradorinnoutaja tai karvaisin paperintuhooja, riippuu päivästä. Tänään näyttää olevan jälkimmäinen päivä. Ennen kuin ehdit sanoa “kirjanpidon perusteet,” Max on jo hypännyt pöydälle ja nappaa läksypinon suuhunsa. Seuraavassa hetkessä koirasi pinkoo olohuoneeseen, paperit suussaan kuin olisi juuri voittanut olympiakullan.

Juokset Maxin perässä ympäri taloa, mutta koira on nopeampi kuin Usain Bolt kahvikupillisen jälkeen. Kun vihdoin saat Maxin kiinni, huomaat, että läksysi ovat muuttuneet moderniksi taiteeksi: paperit ovat repaleisia, kuolaisia ja osittain syötyjä.

Koulussa yrität selittää opettajalle, miksi läksysi näyttävät siltä kuin ne olisivat käyneet läpi pienen pyörremyrskyn. “Koirani söi läksyni,” sanot, ja opettaja katsoo sinua kuin olisit juuri kertonut nähneesi lentävän lehmän. Opettajan ilmeestä päätellen tämä klassinen tekosyy ei ole menossa läpi.

Mutta odotas! Tarinasi ei pääty tähän. Joku muukin on kokenut saman kohtalon. Jorma, joka istuu viereisessä pulpetissa, alkaa kertoa omasta koirastaan, joka ei pelkästään syönyt hänen läksyjään vaan myös piilotti ne kukkapenkkiin. Seuraavaksi Anna kertoo, kuinka hänen mopsinsa pureskeli hänen historiankirjansa niin perusteellisesti, että Napoleonin sotaretket muuttuivat enemmänkin koiranpennun seikkailuiksi.

Käy ilmi, että koirat ovat maailman taitavimpia kotitehtävien sabotoijia. Onko kyseessä globaalin koirien salaliitto, jossa ne yrittävät vapauttaa meidät läksyjen ikeestä? Vai ovatko ne vain niin epätoivoisia huomiosta, että paperin syöminen tuntuu hyvältä idealta? Kuka tietää. Mutta yksi asia on varma: jos koirasi syö läksysi, saat ainakin hyvän tarinan kerrottavaksi.

Joten seuraavan kerran, kun huomaat koirasi lähestyvän läksypinoasi, muista varautua. Tai vielä parempaa, yritä opettaa koirallesi, että kynät ja paperit ovat epäterveellisiä välipaloja. Vaikka kukapa tietää, ehkä Max vain yrittää auttaa sinua pääsemään helpommalla. Tai sitten hän on vain nälkäinen.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:51:09