Etusivu > “Kun koira varastaa sukkasi ja syyttää kissaa” #komiikka #koirat #kissat #huumori

07.06.2024 12:40

"Kun koira varastaa sukkasi ja syyttää kissaa" #komiikka #koirat #kissat #huumori
Lukuaika: < 1 minuutti

Oletko koskaan huomannut, kuinka koirat ovat mestareita varastamaan sukkasi ja sitten syyttämään viattomia kissoja? Kuvittele tilanne: olet juuri löytänyt mukavimman paikan sohvalla, kun yhtäkkiä tajuat, että toinen sukkasi on kadonnut. Epäiletkö ensimmäisenä itseäsi, että olisit ehkä unohtanut sen jonnekin? Ei tietenkään! Sinä syytät koiraa.

Käytät kaikki etsivätaitosi ja aloitat tutkimuksen. Koirasi, tuo viaton karvakuono, istuu siinä viattoman näköisenä, mutta tiedät totuuden. Se on syyllinen! Mutta mitä tapahtuu, kun yrität selvittää totuuden? Koira kääntää katseensa kissaan. Kyllä, juuri siihen kissaan, joka on ollut nukkumassa koko ajan.

Kissat ovat tunnetusti hyviä nukkumaan, mutta vielä parempia ne ovat siinä, että ne näyttävät syyllisiltä tekemättä mitään. Koira katsoo sinua anovasti, kuin sanoen: “Katsos nyt, tuo kissa on varas!” Ja kissa, joka ei voisi vähempää välittää, venyttelee tyytyväisenä ja jatkaa uniaan.

Koirat ovat kuitenkin ovelia. Ne tietävät, että kissat ovat ihmisten mielestä luonnostaan epäilyttäviä. Siksi ne aina syyttävät kissoja. Onko parempaa syntipukkia kuin kissa? Ei tietenkään. Kissa on kuin rikoskumppani, joka ei edes tiedä osallistuneensa rikokseen.

Sukkasi on kadonnut, ja olet nyt keskellä koiran ja kissan välistä salaliittoa. Koira on ilmiselvästi syyllinen, mutta se on onnistunut pakoilemaan vastuuta niin taitavasti, että epäilet jo omaa järkeäsi. Lopulta löydät sukkasi koiran pedistä. Koira katsoo sinua sillä ilmeellä, joka kertoo, että se oli vain leikkimässä.

Mutta totuus on, että koirat ovat mestareita manipuloimaan meitä. Ne osaavat näyttää niin viattomilta ja syyttää kissoja niin taitavasti, että lopulta päädymme aina uskomaan niiden viattomuuteen. Ja kissat? Ne vain nukkuvat ja nauravat koko jutulle.

Joten seuraavan kerran, kun sukkasi katoaa, muista tämä: koirat ovat ovelia, kissat ovat viattomia (ainakin tällä kertaa), ja sinä olet keskellä karvaista salapoliisitarinaa. Ja kuka tietää, ehkä koirasi on seuraava Hercule Poirot. Tai ainakin se yrittää olla.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:43:35