Etusivu > “Kun kuntosalin peilit saavat aikaan supersankariefektin” #kuntosali #huumori #arkipäivänhauskuus

2024/06/07 23:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Astuin kuntosalin ovista sisään ja tunsin heti sen erityisen tunteen, kun hiki, testosteroni ja proteiinipatukat leijailevat ilmassa kuin näkymätön sumu. Tällä kertaa olin päättänyt tehdä jotain erityistä – kokeilla uutta peilin edessä seisoskelua.

Kuntosalin peilit ovat nimittäin kuin taikapeilejä. Ne eivät vain näytä sinua, vaan ne näyttävät version sinusta, joka on juuri pelastanut maailman kolmannen kerran tällä viikolla. Ensimmäinen vilkaisu peiliin ja ajattelin: “Kuka tuo adonis on ja miksi hänellä on minun vaatteeni?”

Aloitin perinteisesti, kuten kaikki muutkin: venyttelyllä. Mutta kun katsoin peiliin, näin itseni venyttelemässä kuin elastinen supersankari, joka valmistautuu pelastamaan kissan puusta. Ja ei, se ei ollut pelkkä venyttely, se oli kuin tanssi, jossa jokainen liike oli koreografioitu tarkasti – ainakin peilin mukaan.

Sitten siirryin painojen pariin. Nostin 5 kilon käsipainoja ja tunsin itseni Thoriksi, joka heilauttaa Mjölniriä. Peili ei vain heijastanut tätä, vaan lisäsi taustalle mielikuvituksellisesti salamoita ja ukkosta. Vain minä ja käsipainot, maailman pelastajat.

Kun siirryin juoksumatolle, peili ei pettänyt silloinkaan. Tavallinen hölkkä muuttui peilin ansiosta joksikin, joka muistutti enemmän Baywatchin hidastettua juoksua rantaviivalla. Tunsin tuulen kasvoillani, vaikka olimme sisätiloissa ja ilmastointi oli rikki. Tietenkin todellisuudessa juoksumatto vain piti outoa vinkuvaa ääntä, mutta peilin versiossa olin juoksumestari.

Lopuksi, kun olin täysin uupunut ja hikinen, päätin istahtaa penkille ja ihailla viimeisen kerran peilin luomaa supersankarikuvaa itsestäni. Ja siellähän se oli – sankari, joka oli juuri selviytynyt päivän treenistä. Peili heijasti minua ylväässä, lähes pyhän valon ympäröimässä aurassa.

Mutta sitten, kun olin juuri nousemassa penkiltäni, huomasin tosielämän versioni heijastuvan kuntosalin ikkunasta. Siellä seisoi hikinen, punakka ja hieman hengästynyt kaveri, joka yritti saada henkeä kulkemaan. Ja ymmärsin, että vaikka kuntosalin peilit saattavat antaa meille supersankariefektin, todellisuuden peili muistuttaa meitä siitä, että joskus sankaruus on vain sitä, että jaksaa nousta aamulla ja mennä sinne kuntosalille.

Ja se, ystäväni, on ihan tarpeeksi superia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:43:16