Etusivu > “Kun mummo keksi, miten kännykkä laitetaan lentotilaan” #huumori #mummo #teknologia #nauru

07.06.2024 13:46

Lukuaika: < 1 minuutti

Oletko koskaan miettinyt, miten mummot ja teknologia sopivat yhteen? No, minäpä kerron tarinan, joka saa sinut nauramaan niin, että naapuritkin kiinnostuvat. Kaikki alkoi siitä, kun mummoni, tuo viisas ja vanha teknologiaekspertti (lue: ei todellakaan!), päätti opetella käyttämään uutta älypuhelintaan.

Mummoni oli juuri saanut uuden kiiltävän puhelimen. Hän katseli sitä kuin arkeologi, joka on löytänyt muinaisen esineen. “Mikä tämä tatsi-juttu on? Eikö näissä ollut ennen pyöritettävä kiekko?” hän kysyi, ja minä yritin selittää hänelle, että kiekot ovat so last season.

Eräänä päivänä mummo soitti minulle ja kertoi, että hänen täytyy laittaa puhelin lentotilaan, koska hän oli menossa lentomatkalle. Yritin selittää, että lentotila on ihan helppo juttu: vain muutama napin painallus ja se on siinä. Mutta mummoni ei uskonut minua. Hän päätti keksiä oman keinonsa.

Kun saavuin mummon luo, näin hänet keittiössä, ja siellä oli melkoinen show käynnissä. Mummo oli sitonut puhelimen lelulentokoneeseen ja yritti katapultata sen ilmaan. “Mummo, mitä ihmettä sinä teet?” kysyin hämmästyneenä.

“No, kun tämä puhelin pitää saada lentotilaan, niin ajattelin, että se tarvitsee vähän apua ilmaan pääsemisessä,” mummo vastasi täysin vakavissaan.

Yritin pidätellä nauruani, mutta se oli yhtä mahdotonta kuin yrittää selittää mummolle, mikä on TikTok. “Mummo, lentotila ei tarkoita, että puhelin oikeasti lentää. Se vain katkaisee yhteydet, jotta ei häiritä lentokoneen järjestelmiä.”

Mummo katsoi minua kuin olisin juuri paljastanut suurimman salaisuuden maailmassa. “Ai, no miksi sitä sitten kutsutaan lentotilaksi? Sehän on ihan harhaanjohtavaa!” hän tuhahti.

Lopulta sain mummon vakuuttuneeksi siitä, että puhelimen ei tarvitse oikeasti lentää. Näytin hänelle, kuinka lentotila kytketään päälle, ja mummo oli lopulta tyytyväinen. “No olisit heti sanonut, että tämä on vain tällainen nappijuttu,” hän huomautti.

Joten seuraavan kerran, kun mummosi kysyy sinulta teknologia-apua, muista tämä tarina. Ja jos hän kertoo laittaneensa puhelimensa lentotilaan, varmista, ettei hän ole rakentamassa kotitekoista rakettia olohuoneessa. Koska mummot ja teknologia – niistä syntyy parhaat tarinat ja naurut!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:24:38