Etusivu > “Kun mummo löysi robotin keittiöstään” #huumori #nauru #teknologia

07.06.2024 15:31

Lukuaika: 2 minuuttia

Eräänä aamuna, Mummo heräsi aikaisin, kuten hänellä oli tapana. Hän venytteli unisena, puki villasukat jalkaansa ja lähti keittiöön keittämään aamukahvia. Mutta kun hän astui kynnyksen yli, hän pysähtyi kuin seinään. Keittiössä hääräili outo hahmo, joka näytti siltä kuin se olisi karannut suoraan tieteiselokuvasta.

“Mitä ihmettä sinä olet?” Mummo kysyi kulmiaan kohottaen.

“Olen kodin huoltaja-robotti, malli XR-9000, palveluksessanne!” vastasi metallinen ääni. Robotti pyörähti ympäri ja näytti siltä kuin se olisi juuri tehnyt täydellisen piruetin.

Mummo ei ollut aivan varma, pitäisikö hänen nauraa vai soittaa hätänumeroon. “No, XR-9000, osaatko keittää kahvia?” hän kysyi epäillen.

Robotti suuntasi kohti kahvinkeitintä ja alkoi tehdä taikatempun: se käytti kahvijauhetta, kaatoi vettä ja painoi nappia. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että Mummo tuskin ehti räpäyttää silmiään. “Kahvinne on valmista, rouva,” robotti ilmoitti ylpeänä.

Mummo otti kupin käteensä ja maistoi varovaisesti. “Eihän tämä ole hullumpaa! Mutta osaatko leipoa pullaa?” hän kysyi, nyt jo hieman innostuneena.

Robotti alkoi pyöriä kuin vatkain, ja hetkessä taikina oli valmis. “Seuraavaksi uuniin,” robotti ilmoitti ja asetti pullat paistumaan. Mummo katseli huvittuneena, kun robotti hääräili ympäriinsä kuin mikäkin leipuri.

“Sinähän olet oikea ihmevekotin!” Mummo naurahti. “Mutta osaatko tanssia?” hän kysyi leikillään.

Robotti ei sanonut mitään, mutta yhtäkkiä keittiössä alkoi soida diskomusiikki. XR-9000 alkoi liikkua rytmissä, ja Mummo ei voinut vastustaa kiusausta: hän liittyi tanssiin, ja yhdessä he pyörivät keittiössä kuin kaksi huippuammattilaista.

Lopulta Mummo istahti hengästyneenä tuolille. “Taidatkin olla aika kiva kaveri,” hän sanoi hymyillen. “Mutta osaatko kertoa vitsejä?”

Robotti pysähtyi hetkeksi ja sanoi sitten: “Mikä on robotin lempimusiikkia? Heavy metal!”

Mummo nauroi niin, että vedet silmissä. “Sinä olet kyllä uskomaton kapistus! Jäädäänkö kahville?”

Ja niin Mummo ja robotti XR-9000 istuivat keittiön pöydän ääreen, nauttivat pullaa ja kahvia, ja jatkoivat vitsien kertomista. Keittiössä kaikui nauru, ja Mummo tiesi, että tämä olisi yksi niistä päivistä, joista hän kertoisi lapsenlapsilleen vielä vuosien päästä.

“Muistatteko sen kerran, kun mummo löysi robotin keittiöstään?” hän kysyisi, ja kaikki nauraisivat yhdessä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:23:47