Etusivu > “Kun mummo löysi VR-lasit ja luuli olevansa metsässä.”

#huumori #VR #mummo #nauru #teknologia

2024/06/07 17:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Mummoni on aina ollut utelias uusien asioiden suhteen. Hän on se tyyppi, joka ei pelkää hypätä avantoon keskellä talvea tai kokeilla sushia, vaikka hän ei olisi ikinä syönyt raakaa kalaa elämässään. Joten, kun hän näki VR-lasit viime jouluna paketissa, hänen silmänsä kirkastuivat kuin lapsella karkkikaupassa.

“Mitkä ihmeen silmälasit nämä ovat? Näenkö näillä kauemmaksi kuin naapurin perunakellariin?” hän kysyi, ja me kaikki repesimme nauruun. Selitimme hänelle, että VR-lasit eivät ole ihan tavalliset silmälasit, vaan ne vievät sinut virtuaalitodellisuuteen. “Virtuaali- mitä?” mummo kysyi. No, päätimme näyttää hänelle.

Laitoimme mummolle VR-lasit päähän ja valitsimme virtuaalisen metsäseikkailun. Heti kun mummo avasi silmänsä, hän oli täysin häkeltynyt. “Hyvänen aika, olenko minä metsässä? Miksi ette kertoneet, että lähdemme retkelle?” Mummo alkoi kävellä ympäri olohuonetta kuin hän olisi tosiaan eksynyt metsään. Hän kumartui jopa poimimaan “sieniä” lattialta, jotka tosiasiassa olivat pikkusiskon lattialle jääneitä leluja.

“Hei, kuka on tuonut tänne karhun?!” mummo huudahti ja löi nyrkillä ilmaa. Meillä ei ollut sydäntä kertoa hänelle, että karhu oli vain pelissä oleva grafiikka. “Voi voi, nyt se karhu katsoo minua pahasti. Täytyykö minun nyt oikeasti soittaa hätänumeroon?” Me nauraa räkätimme vieressä, mutta mummolle tämä kaikki oli täyttä totta.

Kun mummo vihdoin otti lasit pois, hän huokaisi syvään. “No, olipas se kokemus. Mutta missä ovat ne sienet, jotka poimin? Ja miksi tämä karhu ei enää uhkaa minua?” Hän oli selvästi vähän pettynyt, että hänen metsäseikkailunsa oli vain virtuaalinen.

“Älä huoli, mummo. Nyt voit mennä metsään milloin tahansa, eikä sinun tarvitse edes lähteä kotoa!” sanoin hänelle ja annoin hänelle lasit takaisin. Mummo katsoi minua hetken ja sanoi sitten: “Tiedätkö mitä? Tämä virtuaali-asia on ihan kiva, mutta kyllä minä silti mieluummin menen oikeaan metsään. Siellä ainakin sienet ovat syötäviä ja karhut vähän enemmän, no, oikeita!”

Ja niin mummo jatkoi elämäänsä, mutta nyt hänellä on tarina kerrottavanaan kaikille naapureille. “Kuvitelkaa, olin metsässä olohuoneessani ja selvisin karhusta ilman yhtäkään naarmua!”

Teknologia voi olla hienoa, mutta mikään ei voita mummon aitoa seikkailumieltä ja huumorintajua.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:42:24