Etusivu > “Kun naapuri lainaa kahvimyllyä ja takaisin tulee kanarialintu” #naapuri #humor #arjeniloja #hämmennys #tarinat #naurut

2024/06/07 19:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että naapureiden kanssa eläminen voi olla kuin eläisi jatkuvassa komediashow’ssa? Otetaanpa esimerkiksi viime viikkoni, joka alkoi täysin normaalisti – tai niin ainakin luulin.

Kaikki alkoi siitä, kun naapuri koputti oveen ja kysyi, voisiko lainata kahvimyllyäni. No, totta kai! Enhän minä voinut aavistaa, että tämä pieni lainaustapahtuma muuttaisi elämäni hetkeksi täysin päälaelleen.

Annoin kahvimyllyni iloisesti naapurille ja jatkoin päivääni. Muutaman päivän päästä naapuri palasi takaisin – mutta kahvimyllyn sijasta hän ojentaa minulle… kanarialinnun häkissä! Kyllä, luit oikein. En ole koskaan nähnyt kahvimyllyä ja kanarialintua samassa lauseessa, mutta tässä sitä nyt ollaan.

“Öö, kiitos, mutta missä kahvimyllyni on?” kysyin, toivoen, että tämä oli vain osa jotakin outoa vitsiä. Naapuri hymyili hieman hermostuneesti ja selitti: “No, se kahvimylly vähän… hajosi. Mutta ajattelin, että tämä kanarialintu voisi olla mukava korvaus.”

Nyt, älkää käsittäkö väärin. Kanarialinnut ovat ihania, mutta ne eivät varsinaisesti auta, kun yritän jauhaa kahvipapuja aamukahviani varten. Yritin parhaani mukaan pysyä kohteliaana ja kiitin lintulahjasta. Sisälläni kuitenkin velloi hämmennys.

Seuraavana aamuna yritin herätä kanarialinnun iloiseen lauluun, mutta ei se ollut aivan sama asia kuin kahvin tuoksu. Lintu lauleskeli iloisesti samalla kun minä yritin taistella unihiekkaa vastaan. Koko tilanne oli niin absurdi, että en voinut olla nauramatta.

Kun olin toipunut alkuhämmennyksestä, päätin ottaa tilanteesta kaiken irti. Aloin kutsua uutta perheenjäsentämme Kaffeksi. Kaverit nauroivat katketakseen, kun kerroin heille, että sain Kaffelta aamiaiseni – vaikka tässä tapauksessa se tarkoitti lähinnä iloista viserrystä.

Joku voisi ajatella, että tästä olisi seurannut katkera naapurisota, mutta sen sijaan tästä tuli kaupunginosan hupijuttu. Naapuri ja minä olemme nyt läheisempiä kuin koskaan, ja Kaffesta tuli oikea tähti meidän taloyhtiössämme. Jopa kahvimyllykin saatiin lopulta korjattua – tosin se ei enää tunnu yhtä tärkeältä, kun on tällainen tarina kerrottavana.

Ja näin, arjen pienistä hämmennyksistä saattaa syntyä tarinoita, jotka tuovat iloa ja naurua ympärillemme. Kannattaa siis joskus katsoa tilannetta vähän eri näkökulmasta – vaikka sitten kanarialinnun silmin!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:11:40