Etusivu > “Kun naapuri lainaa nurmikonleikkuria ja palauttaa rikkinäisen.” #naapurit #kasvukipuja #hauska

07.06.2024 22:40

Lukuaika: 2 minuuttia

Elämä on täynnä pieniä iloja ja suuria yllätyksiä, mutta mikään ei vedä vertoja sille hetkelle, kun naapuri lainaa nurmikonleikkurin ja palauttaa sen epäkuntoisena. Se on kuin saisi joululahjan, jonka sisältä paljastuu pelkkä paristo. Oletko koskaan miettinyt, miten tällaiset tilanteet voivat saada meidät tuntemaan itsemme Oscarin arvoisiksi näyttelijöiksi? “Kiitos, Matti, että toitte sen takaisin. Ei, ei se haittaa ollenkaan, että terät pyörivät nyt kahdeksankulmaisina.”

Kun Matti naapuri ilmestyy ovellesi pyytämään lainaan nurmikonleikkuria, tiedät, että tästä tulee mielenkiintoista. Matti on se tyyppi, joka onnistuu rikkomaan jopa ilmapallon. Silti ystävällisesti hymyilet ja annatte hänelle leikkurin. “Tottakai, Matti, lainaa vaan. Ole varovainen sen kanssa, se on vähän herkkä.”

Päivä kuluu, ja iltapäiväaurinko alkaa laskea. Ovella kuuluu koputus, ja siellä on Matti – hymy korvissa. “Kiitos lainasta! Tässä leikkurisi.” Vilkaiset laitetta, joka näyttää siltä, että se on ollut sodassa ja hävinnyt. Terät vääntyneenä, pyörät irti ja moottori kuulostaa siltä, että se yrittää laulaa oopperaa.

Sisäinen koomikkosi herää. “Matti, tämä on kyllä jotain aivan uskomatonta! En tiennytkään, että nurmikonleikkurit voivat harrastaa parkouria.” Matti katsoo sinua hieman hämmentyneenä. “Joo, se vähän otti osumaa, mutta sain nurmikon leikattua!”

Oikeastihan tekisi mieli kysyä, leikataanko Matin pihalla ruoho vai dinosauruksia, mutta hillitset itsesi. “Ei hätää, Matti. Ehkä seuraavalla kerralla lainaan sinulle puutarhasaksia – niillä on vähän vaikeampi tehdä näin taiteellista jälkeä.”

Kun Matti sitten poistuu ja suljet oven, katsot surullista nurmikonleikkuriparkaa. “No niin, vanha ystäväni. Näytät siltä, että olet ollut avaruusmatkalla ilman avaruuspukua.” Päätät, että tästä tulee jonkinlainen opetus. Ehkä alat merkitä työkalusi kyltillä: “Lainataan omalla vastuulla.”

Lopulta, vaikka nurmikonleikkurisi on näköjään kokenut enemmän seikkailuja kuin Indiana Jones, et voi muuta kuin nauraa. Naapuruussuhteet ovat kuin stand-up-komiikkaa – välillä osuu ja välillä ei. Ja kun osuu – no, silloin syntyy parhaat tarinat kerrottavaksi. Joten ensi kerralla, kun Matti tulee lainaamaan jotain, ehkä harkitset hetken. Tai sitten lainaat rohkeasti – koskaan ei tiedä, millainen koominen episodi siitä syntyy.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:21:15