Etusivu > “Kun naapuri lainaa ruohonleikkurin, mutta unohtaa palauttaa.” #naapurit #huumori #arkielämä #lainaus

2024/06/07 23:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kun naapurisi lainaa ruohonleikkurin, mutta unohtaa palauttaa

Naapureiden kanssa toimeen tuleminen on kuin sirkuksen tasapainoiluesitys: sinulla on pieniä hetkiä harmoniaa ja yhtäkkiä joku heittää sinulle palavan soihdun. Paitsi että tällä kertaa soihtu on ruohonleikkuri, ja se on kadonnut naapurin autotalliin.

Kaikki alkoi kauniina kesäpäivänä, kun naapuri ilmestyi pihalleni virne naamallaan ja ruohonleikkuun tarpeessa. “Hei, voinko lainata ruohonleikkuriasi? Minun on leikattava nurmikko ennen kuin siitä tulee viidakko,” hän sanoi. Vilpittömänä ihmisystävänä, ja ehkä hieman liian hyväuskoisena, suostuin.

Päivät kuluivat, nurmikkoni alkoi muistuttaa enemmän savannia kuin siistiä puutarhaa. Naapurin viidakkokin oli mystisesti kadonnut, mutta ruohonleikkurini oli edelleen poissa. Päätin ottaa ystävällisen, mutta päättäväisen lähestymistavan. Koputin naapurin oveen ja kysyin hilpeästi: “Hei, muistatko sen ruohonleikkurin, jonka lainasit? Se kaipaa minua ja minä kaipaan sitä.”

Naapuri hymyili, mutta hänen silmissään oli pieni pilkahdus syyllisyyttä. “Tietysti, olin juuri tuomassa sitä takaisin,” hän sanoi ja katosi autotalliin. Minuutin kuluttua hän palasi ruohonleikkurini kanssa, joka näytti siltä kuin se olisi taistellut tiensä viidakon läpi ja hävinnyt.

“Kiitos paljon,” sanoin ystävällisesti. “Tämä ruohonleikkuri on nähnyt enemmän seikkailuja kuin Indiana Jones.” Naapuri naurahti ja lupasi olla lainaamatta sitä enää ilman lupaa. Tunsin oloni voittajaksi, mutta tiesin, että olisin varuillani seuraavan kerran, kun hän ilmestyisi pihalleni virne naamallaan.

Joten, seuraavan kerran kun naapuri kysyy, voisiko hän lainata jotain, muista tämä pieni tarina. Voit aina vastata hymyillen: “Tottakai, mutta muista palauttaa se ennen kuin siitä tulee osa seikkailuelokuvaa.” Naapurisuhteet ovat kuin ruohonleikkuu: ne vaativat huolenpitoa, mutta joskus ne voivat kasvaa villiksi, jos niitä ei pidä silmällä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:07:47