Etusivu > “Kun pahoittelu muuttuukin kiusalliseksi komiikaksi.” #nolohetki #vitsit #päivänpiristys

07.06.2024 23:25

"Kun pahoittelu muuttuukin kiusalliseksi komiikaksi." #nolohetki #vitsit #päivänpiristys
Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tilanne: astut bussiin kiireessä, ja rynnäkkösi johtaa siihen, että tallaat jonkun varpaille. Klassinen moka, eikö? Nyt on aika pyytää anteeksi. Mutta mitä jos pahoittelu ei menekään ihan putkeen? Tässä muutamia esimerkkejä, kun pahoittelu muuttuukin kiusalliseksi komiikaksi.

1. **Takeltelijan taidonnäyte**
“Anteeksi hirmusesti, ei kun hirveästi, ei kun… siis tosi paljon!” Tiedätkö sen tunteen, kun haluat vain sanoa anteeksi, mutta suusi alkaa elää omaa elämäänsä? Lopulta kuulostaa siltä, että yrität pyytää anteeksi samalla, kun ratkaiset Rubikin kuutiota.

2. **Kehon kieli keskiössä**
Pahoittelu onnistuu parhaiten, kun siihen liittää kehon kielen. Tai niin sitä luulisi. Joskus kuitenkin käsien huitominen ja kumartelu voi johtaa siihen, että kolautat jonkun toisen kyynärpäälläsi. “Anteeksi, en tarkoittanut osua sinuun. Eikä myöskään sinuun, eikä sinuunkaan… Okei, pakko myöntää, tein tästä nyt enemmän kontaktia sisältävän lajin.”

3. **Liian reipas lepyttely**
“Hei, anteeksi tosi paljon siitä äskeisestä! Haluatko karkin? Tai viisi karkkia? Tai mitä jos ostan sinulle kokonaisen karkkikaupan?” Kun pahoittelu muuttuu lahjontakierrokseksi, voi tilanne eskaloitua nopeasti. Kohta huomaat lupaavasi lahjoittaa munuaisesi pahoittelun merkiksi.

4. **Pahoittelu päällekkäin**
“Anteeksi, että tallasin varpaillesi.”
“Ei se mitään, ei sattunut.”
“Anteeksi, että pyysin anteeksi.”
“Ei se haittaa, ei tarvitse pyytää anteeksi.”
“Anteeksi, että sanoin, ettei tarvitse pyytää anteeksi.” Ja näin syntyy pahoittelu-Loop, joka uhkaa viedä teidät molemmat aikapoimuun.

5. **Ylimitoitettu dramaattisuus**
“Voi ei, olen tehnyt hirveän virheen! En tule enää koskaan astumaan bussiin! Tämä on loppuni, hyvästi julkinen liikenne!” Joskus anteeksipyyntö voi olla niin dramaattinen, että se vie huomion koko varsinaisesta syystä. Yhtäkkiä kaikki katsovat, kun heittäydyt polvillesi ja nostat kätesi kohti taivasta.

Lopuksi on hyvä muistaa, että pahoittelu on tärkeä taito, mutta joskus elämä heittää meille tilanteita, joissa se muuttuu yllättäväksi komiikaksi. Kun seuraavan kerran löydät itsesi pyytämässä anteeksi, muista hymyillä – ja ehkä harjoitella muutama ylimääräinen pahoittelu etukäteen. Koskaan ei voi tietää, milloin joudut improvisoimaan.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:55:51