Etusivu > “Kun pappi ja vegaani astuivat baariin…” #huumori #komiikka

2024/06/07 16:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kun pappi ja vegaani astuivat baariin, kuulosti se melkein vitsiltä, mutta uskokaa tai älkää, näin todella tapahtui. Baarimikko, hieman hämmentyneenä, katsoi heitä ja sanoi: “Tämä ei olekaan ihan tavallinen ilta, vai mitä?”

Pappi tilasi lasillisen punaviiniä, koska se on toki pyhä juoma, ja vegaani tilasi… no, vettä. Se on aina turvallinen valinta, kun ei ole varma, ovatko oluen sisältämät hiivat saaneet liikaa eläinperäistä rakkautta valmistusvaiheessa.

Pappi kääntyi vegaanin puoleen ja kysyi: “Miten sinä jaksat elää ilman juustoa ja pekonia?” Vegaani hymyili ja vastasi: “Sama kuin sinä ilman uhkapelaamista ja syntiä – paljon rukousta ja vähän mielikuvitusta!”

Baaritiskillä istuva mies kuuli keskustelun ja huusi: “Hei, älkää huoliko, täällä on onneksi kasvissosekeittoa ja ehtoollisleipää kaikille!” Pappi ja vegaani katsoivat toisiaan ja purskahtivat nauruun. “Jospa pyydettäisiin baarimikkoa tekemään ehtoollisleivistä vegaanisia hampurilaisia?” vegaani ehdotti.

Baarimikko, joka oli kuullut kaikenlaisia tilauksia elämänsä aikana, ei hätkähtänyt: “Sopii! Mutta vain, jos pappi siunaa keittiön ja vegaani neuvoo minulle, miten tehdä seitanpihvi.” Pappi nosti lasinsa ja vegaani nosti vesilasinsa nauraen, ja he suuntasivat keittiöön.

Keittiön puolella pappi siunasi kaikki kattilat ja pannut, ja vegaani opasti baarimikkoa seitanpihvin valmistuksessa. Baaritiskille jääneet asiakkaat seurasivat tilannetta kuin parhaassa komediasarjassa. “Tämä on parasta viihdettä, mitä olen nähnyt ilman televisiota!” joku totesi.

Kun vegaaniset hampurilaiset olivat valmiit, pappi otti ensimmäisen puraisun ja sanoi: “Tämä on melkein pyhää!” Vegaani maistoi omaansa ja nyökkäsi: “Näin hyvää seitania ei ole edes Jerusalemissa!”

Ja niin he jatkoivat iltaansa, nauraen ja nauttien baarin antimista. Tästä lähtien baarissa kerrotaan tarinaa papista ja vegaanista, jotka saivat aikaan pyhän ja herkullisen illan – ja ehkä vähän lisää asiakkaita, jotka toivovat näkevänsä jotain yhtä ikimuistoista.

Lopulta pappi ja vegaani poistuivat baarista, jättäen jälkeensä naurun ja hyvän mielen. Baarimikko huikkasi heidän peräänsä: “Tulkaahan toistekin, teidän seurassanne ei tarvitse edes televisiota!”

Ja niin, he jatkoivat matkaansa, jättäen jälkeensä tarinan, joka muistuttaa meitä siitä, että vaikka astumme baariin erilaisina ihmisinä, voimme aina löytää yhteisen sävelen – tai ainakin yhteisen hampurilaisen.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:05:59