Etusivu > “Kun sähköposti pelasti parisuhteen”

#parisuhde #nyrkitpovat #sähköposti #huumoritarina

07.06.2024 19:45

"Kun sähköposti pelasti parisuhteen"

#parisuhde #nyrkitpovat #sähköposti #huumoritarina
Lukuaika: 2 minuuttia

Oli synkkä ja myrskyinen ilta – no okei, oikeasti oli vain vähän tihkusadetta ja kolea sää. Mutta ei anneta pienten yksityiskohtien pilata hyvää tarinaa. Siinä me olimme, minä ja puolisoni, kahden hengen maailmanmestaruuden finaalissa: Suuri parisuhdeottelu. Kehä oli keittiö ja nyrkkeilyhanskat olivat sanavalmiit lauseemme.

Kaikki alkoi siitä, kun minä kehtasin avata suuni ja mainita, että astianpesukoneeseen voisi ehkä laittaa astiat sisälle, eikä vain sen viereen. No, voitte kuvitella, että tämä kommentti ei mennyt ohi kuin sormi nenästä. Räjähti kuin ilotulite juhannuksena! (Ja jos olette koskaan nähneet juhannuksen ilotulitetta, tiedätte, että se on vähintään yhtä dramaattista kuin tämä tilanne.)

Puolisoni, joka luultavasti on saanut koulutuksen keskustelutaitojen mestariksi, vastasi: “Ai, vai niin? Entäpä ne sinun sukat, jotka kulkevat ympäri taloa kuin nomadit ilman kotia?” Ja siitä se riemu repesi. Ennen kuin huomasimmekaan, olimme käyneet läpi koko kodinhoidon historian ja löytäneet toistensa kaikki heikkoudet, jotka muuten ovat erittäin harvassa ja vaikeasti löydettävissä.

Juuri kun tilanne oli kärjistymässä siihen pisteeseen, että harkitsin pakenevani lähimpään lähikauppaan ja ostavani kaikki suklaalevyt hyllystä, tapahtui jotain odottamatonta. Sähköposti kilahti. Kyllä, luit oikein, sähköposti. Kuka enää vuonna 2023 lähettää sähköpostia kotitalouden sisäisissä kriisitilanteissa? No näemmä me.

Avasin sähköpostin, ja se oli viesti puolisoni työpostista. Viesti oli jäänyt auki, ja siinä oli otsikko: “Tärkeää! Lue heti!” Hieman huvittuneena – koska mikä voisi olla tärkeämpää kuin tämä meidän astianpesukonegate – avasin viestin. Siinä luki: “Hei rakas, jos luet tämän, olet varmaan taas riitelemässä astianpesukoneesta. Muistathan, että rakastan sinua, vaikka välillä unohdankin laittaa astiat koneeseen. Nähdään ruokapöydän ääressä, kun ollaan taas kavereita.”

Pysähdyin ja katsoin puolisoani, joka oli selvästi myös saanut saman viestin. Meitä molempia alkoi naurattaa. En tiedä, oliko se sähköpostin ajoitus vai sen sisältö, mutta yhtäkkiä koko riita tuntui naurettavalta. Astiat saivat jäädä siihen, missä olivat, ja me päätimme, että ehkäpä on aika siirtyä tärkeämpiin asioihin, kuten halauksiin ja yhteisen elokuvan katsomiseen.

Ja siitä lähtien, joka kerta kun astiat jäivät tiskipöydälle, muistimme sähköpostin ja nauroimme. Ehkä joskus pienet asiat, kuten sähköposti, voivat pelastaa päivän – ja parisuhteen. Kuka olisi uskonut, että teknologia, joka yleensä aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisee, onnistui saamaan meidät muistamaan, miksi olemme yhdessä alun perin.

Loppujen lopuksi kyse ei ole siitä, missä ne astiat oikein ovat, vaan siitä, että meillä on joku, jonka kanssa voimme riidellä astianpesukoneesta – ja sitten nauraa koko tilanteelle.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:08:16