Etusivu > Kun suomalainen menee stand up -keikalle… #komedia #nauru #standup

07.06.2024 20:43

Kun suomalainen menee stand up -keikalle... #komedia #nauru #standup
Lukuaika: 2 minuuttia

Kun suomalainen menee stand up -keikalle, on syytä varautua muutamaan asiaan. Ensinnäkin, on tärkeää ymmärtää, että suomalainen huumori on kuin suomalainen talvi – se voi olla kylmää, mutta kun siihen tottuu, se lämmittää sielun. Toinen tärkeä seikka on se, että suomalaiset eivät naura ääneen. Heidän versioinnistaan naurusta kertoo parhaiten pieni, mutta merkityksellinen nyökkäys ja ehkä jopa kulmakarvan kohotus.

Kun suomalainen astuu keikkapaikalle, hän huomaa heti tutun tunnelman. Se on vähän kuin saunassa – ei liikaa puhetta ja jokainen tietää oman paikkansa. Lavalla seisova koomikko voi olla ulkomaalainen, mutta suomalainen yleisö ei anna sen häiritä. He ovat tulleet nauramaan, vaikka eivät sitä ehkä myönnä.

Ensimmäiset vitsit ovat aina riskialtteimpia. Jos koomikko aloittaa kertomalla ruotsalaisvitsejä, hän saattaa saada aikaan pienen hymähdyksen. Tämä on kuitenkin suuri saavutus, sillä suomalainen hymy on yhtä harvinainen näky kuin aurinkoinen helmikuu. Jos koomikko vetää oikein hyvin, saattaa joku yleisöstä jopa hörähtää ääneen – ja se on suomalaisen stand up -illan suurin ylistys.

Eräs koomikko kertoi kerran, että hän huomasi suomalaisen yleisön olevan kuin jääkiekkojoukkueen kannattajat. Aluksi hiljaa ja varautuneita, mutta kun jää murtuu, he ovat valmiita kannustamaan täysillä. Ja kun suomalainen antaa itselleen luvan nauraa, se on kuin kevään ensimmäinen lämmin päivä – vapauttavaa ja odotettua.

Erityisen mielenkiintoista on seurata, miten suomalaiset reagoivat itseironisiin vitseihin. Koomikko voi esimerkiksi vitsailla suomalaisista tavoista, kuten siitä, kuinka suomalaiset eivät koskaan puhu hississä. Yleisö nyökkää hyväksyvästi, koska he tietävät tämän olevan totta. Se, että joku uskaltaa sanoa sen ääneen, on jo itsessään koominen saavutus.

Kun keikka on ohi, suomalainen yleisö poistuu paikalta hiljaa, mutta sydämessään he ovat kokeneet jotain suurta. Heidän mielen sopukoissaan kaikuvat vielä koomikon parhaat heitot, ja vaikka he eivät sitä ehkä ääneen sano, he ovat nauttineet joka hetkestä. Kotimatkalla saattaa joku jopa hymähtää itsekseen, ja se on suomalaisille suurin merkki siitä, että ilta on ollut onnistunut.

Lopuksi, muistakaa, että suomalainen stand up -komiikka on kuin kesämökki: se voi vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta sisältä löytyy aina jotain yllättävää ja ainutlaatuista. Joten ensi kerralla, kun menet stand up -keikalle, ota mukaan hyvä asenne ja pieni ripaus suomalaisuuden sielua – se tekee kokemuksesta unohtumattoman.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 12:43:22