Etusivu > “Kun suomalainen tilaa pizzan ruuneperiä”. #huumori #suomalaisuus #pizza

2024/06/07 12:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Olipa kerran suomalainen nimeltä Pekka, joka istui tylsänä helmikuun iltana kotonaan. Pekan mielessä pyöri vain yksi ajatus: “Ruuneperiä!” Ei, kyse ei ollut hänen vanhasta lukiokaveristaan Jyrki Ruuneperistä, vaan siitä kuuluisasta runoilijasta, jonka päivä oli tulossa. Pekan mielikuvitus lähti laukalle kuin mummo kirjastoon, ja hän päätti tehdä jotain ennenkuulumatonta: tilata pizzan Ruuneperin hengessä.

Pekka nappasi puhelimensa ja soitti pizzeriaan. Linjan toisessa päässä vastasi omistaja, italialais-suomalainen Giovanni, joka oli tunnettu siitä, että hän lausui “kiitos” aina kuin se olisi osa oopperaa. Pekka selitti ideansa:

“Haluan pizzan, mutta ei mitä tahansa pizzaa. Haluan Ruuneperi-pizzan!”

Giovanni oli hetken hiljaa, aivan kuin olisi miettinyt, onko Pekka seonnut tai kenties vain hieman liian innokas. Lopulta hän kysyi:

“Miten sinä kuvittelet tämmöisen Ruuneperi-pizzan näyttävän? Salami ja karjalanpiirakka?”

Pekka naurahti ja vastasi: “Ei, ei, Giovanni! Ajattele runoutta ja suomalaisuutta. Haluan, että siinä on karpaloita, mantelilastuja ja kermavaahtoa. Ja tietysti, pohjan pitää olla ruisleipää!”

Giovanni oli hetken hiljaa ja sitten vastasi: “Pekka, tiedätkö mitä? Minä en tiedä, onko tämä hyvä idea vai kamala, mutta minä teen sen sinulle. Miten runollista se onkaan!”

Pekka odotti kotonaan malttamattomana. Hän mietti, oliko tämä todella nerokasta vai vain nerokkaan hullua. Lopulta ovikello soi, ja Giovanni seisoi siellä, kädessään laatikko, jonka kannessa luki “Ruuneperi Special”.

Kun Pekka avasi laatikon, hän näki pizzan, joka oli suoraan kuin runosta. Keskellä oli ruisleipäpohja, jonka päällä oli kerros karpaloita, mantelilastuja ja kermavaahtoa. Pekka otti palan ja maistoi sitä. Se oli… no, se oli jotain aivan uutta.

“Giovanni, tämä on… tämä on… runollista!” Pekka huudahti.

Giovanni naurahti ja vastasi: “Pekka, sinä olet ensimmäinen ja viimeinen, joka tilaa tämmöisen pizzan. Mutta hei, ainakin me yritimme!”

Ja niin Pekka istui alas, söi pizzaa ja mietti, miten joskus kaikkein hullunkurisimmat ideat voivat tuoda elämään vähän runoutta ja huumoria. Pizzeriassa Giovanni lisäsi uuden merkinnän ruokalistalle: “Ruuneperi Special – vain rohkeille runoilijoille ja hulluille suomalaisille.”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:44:29