Etusivu > “Kun vaimo pyytää siivoamaan – ja mies löytää etäohjaimen” #suhteet #parisuhde #arjenhuumori

07.06.2024 22:09

"Kun vaimo pyytää siivoamaan - ja mies löytää etäohjaimen" #suhteet #parisuhde #arjenhuumori
Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvittele tilanne: Istut sohvalla, katsot suosikkiohjelmaasi ja elämä hymyilee. Yhtäkkiä vaimo ilmestyy kuin ninjakoulun priimus ja kysyy, voisinko siivota olohuoneen. No, tottakai! Olenhan vastuullinen aikuinen mies.

Ensimmäinen askel siivoamiseen on löytää oikeat työkalut. Eikun siivouskaapille! Mutta hetkinen – siinä se on, se pyhä kapistus, joka tekee elämästä nautinnollista: etäohjain. Kuka voi vastustaa sen kutsua?

Päätän ottaa etäohjaimen mukaan, ihan vain varmuuden vuoksi. Sillä voinhan minä katsoa ohjeita siivoamiseen YouTubesta, eikö niin? Ensimmäinen video onkin “10 parasta tapaa viivytellä siivousta”, ja kymmenen minuuttia myöhemmin olen oppinut, kuinka taitavasti voi piilottaa pölypallot maton alle. Olen myös varma, että keksijä, joka kehitti robotti-imurin, oli mies, joka löysi etäohjaimen kesken siivouksen.

Vaimo palaa tarkistamaan edistymistäni ja löytää minut sohvalta, etäohjain kädessäni ja hymy kasvoillani. Hän ei ole vaikuttunut. “Mitä oikein teet?”, hän kysyy.

“Opiskelen siivousstrategioita”, vastaan ylpeänä. Hän ei osta selitystäni. Hän nappaa etäohjaimen ja antaa minulle rätin. Tiedän, että peli on menetetty, mutta sisäinen koomikkoni ei voi vastustaa tilaisuutta.

“Hei, tiesitkö, että pöytäliina on kuin matto pöydälle? Se piilottaa kaikki murut!”, sanon ja vedän pöytäliinan tyylikkäästi paikoilleen. Vaimo pyörittelee silmiään.

Lopulta luovutan ja alan oikeasti siivota. Kuka tiesi, että pölyä voi kertyä niin paljon sohvan alle? Ehkä seuraavalla kerralla keksin tavan kiinnittää etäohjaimen moppiin – näin voin siivota ja vaihtaa kanavaa samaan aikaan. Puhutaan moniajosta!

Kun olohuone lopulta loistaa puhtauttaan, vaimo hymyilee tyytyväisenä ja palauttaa etäohjaimen käteeni. “Nyt voit jatkaa katsomista”, hän sanoo. Istun alas, mutta huomaan jotain kummallista. Etäohjain tuntuu jotenkin erilaiselta. Se on kääritty pölyrättiin.

No, ainakin opin jotain uutta tänään: Etäohjain voi olla monikäyttöinen, mutta vaimo on aina askeleen edellä.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:02:09