Etusivu > “Miehen ja koiran piilotettu kilpailu pihakeinussa” #huumori #koirat #piha

07.06.2024 14:48

Lukuaika: 2 minuuttia

On kesäinen iltapäivä, ja aurinko paistaa juuri sopivasti. Pihakeinussa istuu mies, joka on päättänyt ottaa hetken omaa aikaa. Siinä hän rentoutuu, nauttien kylmästä virvoitusjuomastaan ja lehteä lukien. Kaikki olisi täydellistä, ellei toisen pihakeinun valtias, hänen koiransa Max, olisi päättänyt ottaa osaa tähän rauhanomaiseen hetkeen – omalla tavallaan.

Max on labradorinnoutaja, ja kuten tiedämme, labradorinnoutajat ovat tunnettuja paitsi uskollisuudestaan, myös siitä, että ne ovat mestareita noutamaan. Ja kun sanon noutamaan, tarkoitan KAIKKEA. Kiviä, kenkiä, postinkantajia – you name it. Tänä päivänä Max on päättänyt noutaa keinuhetken.

Mies huokaisee syvään ja yrittää keskittyä takaisin lehteensä. Hetken kuluttua hän kuitenkin huomaa, että Max on alkanut keinua yhä korkeammalle. “Max, ei noin korkealle!” hän huutaa, mutta Max vain nauraa koiramaista nauruaan ja jatkaa keinumista. Kyllä, Max nauraa. Ainakin miehen mielestä.

Mies yrittää parhaansa mukaan keskittyä uudelleen lehteen, mutta Maxin keinuminen alkaa vetää huomion puoleensa. Lopulta mies päättää, että nyt on aika näyttää, kuka pihakeinun kuningas todella on. Hän asettaa lehden sivuun ja alkaa keinua itse yhä korkeammalle.

Ja näin alkaa piilotettu kilpailu, jota ei koskaan virallisesti aloitettu. Max ja mies keinuvat rinnakkain kuin kaksi kilpa-autoilijaa, jotka kisaavat siitä, kuka saavuttaa ensimmäisenä pihakeinun kiikkerän huipun. Naapurin rouva katsoo aidan takaa ja pudistaa päätään: “Siinä ne taas menevät, ne meidän pihan hullut.”

Mies ja Max ovat nyt molemmat saavuttaneet huippunopeuden. Keinujen narut venyvät ja natisevat, ja aurinko kimmeltää heidän kasvoillaan. Kummankin ilmeissä on päättäväisyyttä ja hieman hulluutta. Kuka voittaa tämän piilotetun kilpailun?

Lopulta mies alkaa hidastaa keinumista, ja Max seuraa esimerkkiä. Kumpikaan ei myönnä tappiotaan ääneen, mutta molemmat tietävät, että tämä oli tasapeli. Keinuminen loppuu, ja mies palaa lehden pariin. Max puolestaan käpertyy keinuun ja alkaa nuolla tassujaan, kuin ei mitään olisi tapahtunut.

Voittajaa ei ehkä koskaan julistettu, mutta pihakeinussa oli tänään todellinen mestaruusottelu. Ja vaikka kumpikaan ei myöntäisi sitä ääneen, molemmat tietävät, että tämä oli yksi niistä hetkistä, jotka tekevät kesäpäivistä erityisiä.

Naapurin rouva kurkistaa vielä aidan yli ja kysyy: “Miten meni, noin niin kuin omasta mielestä?”

Mies ja Max vilkaisevat toisiaan ja hymyilevät. “Hyvin, oikein hyvin”, mies vastaa, ja Max haukahtaa hyväksyvästi.

Ja niin kesäpäivä jatkuu, mutta pihakeinussa on aina pieni jännite – kilpailu, jonka vain mies ja Max ymmärtävät.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:24:02