Etusivu > “Mies, joka osti halvan tuulitakin ja sai myrskyn kaupan päälle.”

#huumori #arki #sää

07.06.2024 21:55

Lukuaika: < 1 minuutti

Herra Virtanen, tuo tavallinen suomalainen miehenköriläs, joka on aina elänyt sanonnalla “säästäväisyys on hyve”, päätti eräänä päivänä tehdä elämänsä löydön. Hän oli nimittäin kuullut huhuja, että paikallisessa halpahallissa oli alennusmyynti, joka oli kuin taivaan lahja kaikille pihistelijöille. Siispä Virtanen suuntasi kohti ostosparatiisiaan kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Virtanen oli tuskin ehtinyt astua liikkeeseen, kun hänen silmiinsä osui kyltti: “Tuulitakit 5 euroa – Osta nyt tai itket myöhemmin!” Hän oli heti myyty. Hän tarttui ensimmäiseen vastaantulevaan takkiin, joka oli kirkkaan keltainen ja näytti siltä, että se saattaisi näkyä avaruuteen asti. “Parempi näkyä kuin kadota,” hän ajatteli ja suuntasi tyytyväisenä kassalle.

Mutta kohtalo oli päättänyt puuttua peliin. Juuri kun Virtanen astui ulos kaupasta, taivas päätti avata hanansa. Sade alkoi ropista kuin olisi rikkoutunut vesiputki, ja tuuli ulvoi kuin vihainen susilauma. “Mikä onni, että ostin tämän tuulitakin,” Virtanen totesi itselleen hymyillen, vaikka hän muistutti enemmän märkäpukua kuin kuivaa maata.

Virtanen lähti kävelemään kohti kotiaan, mutta tuuli päätti ottaa mittaa hänen vastahankitusta takistaan. Yhtäkkiä hän tunsi tuulenpuuskan, joka oli niin voimakas, että se vei hänet mukanaan kuin leijan konsanaan. Virtanen lensi pitkin katua, ja ohikulkijat katselivat häntä suu auki, kuin olisivat nähneet lentävän hollantilaisen.

Lopulta Virtanen pääsi kotiin, kastuneena ja hengästyneenä, mutta hymy huulillaan. Hän oli kokenut päivänsä seikkailun, ja tuulitakki oli toiminut enemmän kuin hyvin – se oli toiminut myös lentokoneena! Virtanen riisui takin ja totesi itsekseen: “Halpa hinta, mutta kova kyyditys.”

Kun seuraavana päivänä naapuri kysyi, mistä hän oli saanut uuden tuulitakkinsa, Virtanen vastasi pilke silmäkulmassa: “Kaupasta, mutta myrskyn sain kaupan päälle!” Naapuri nauroi ja totesi: “No, ainakin sait kaksi yhdessä – säästeliäisyyttä parhaimmillaan!”

Ja näin Herra Virtanen oppi, että joskus edulliset löydöt voivat tuoda mukanaan suuria elämyksiä, vaikka ne tulisivatkin myrskyn muodossa. Joten muistakaa, hyvät ihmiset, kun seuraavan kerran näette alennuskyltin, varautukaa kaikkeen – jopa lentämiseen!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:21:28