Etusivu > “Mies, joka vaihtoi korvansa sormiinsa”

#huumori #komiikka #nauru #vitsit #hauskaa

2024/06/07 16:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tilanne: aamulla heräät ja huomaat, että korvasi ovat kadonneet. Ei, tämä ei ole painajainen eikä edes yksi niistä kummallisista unista, joissa juokset ympäriinsä ilman housuja. Tämä on tarina miehestä, joka vaihtoi korvansa sormiinsa. Kyllä, luit oikein. Hän kävi kaupassa ja sai vaihtorahaksi kaksi sormea ja parin korvia.

Mies, kutsukaamme häntä vaikkapa Erkiksi, oli aina ollut vähän erilainen. Hän ei koskaan pitänyt tylsyydestä ja etsi jatkuvasti uusia tapoja piristää itseään – ja miksei myös muita. Eräänä päivänä Erkillä välähti: miksi tyytyä tavanomaisiin elimiin, kun vaihtoehtoja on niin monia? Hän suuntasi lähimpään “Ihmeelliset Vaihdot” -kauppaan, joka mainosti uutta erikoistarjoustaan: “Vaihda korvasi sormiisi ja kuule maailma aivan uudella tavalla!”

Erkki astui sisään, ja heti ovella hänet toivotti tervetulleeksi myyjä, joka oli ilmeisesti vaihtanut silmänsä kyynärpäihinsä. “Tervetuloa, mitä saisi olla?” kysyi myyjä, joka näytti siltä kuin hän olisi juuri pudonnut Salvador Dalín maalauksesta.

Erkki kertoi toiveestaan, ja ennen kuin hän ehti edes sanoa “kuinka paljon tämä maksaa”, oli hän jo istutettu tuoliin ja valmisteilla vaihtoon. “Korvasi sormiisi, aivan loistava valinta!” kehui myyjä, joka hieroi kyynärpäitään yhteen hyväksyvästi.

Vaihto-operaatio sujui yllättävän nopeasti ja kivuttomasti. Hetken kuluttua Erkki katseli uusia sormiaan, jotka nyt koristivat hänen päätään. Hän ei ollut varma, oliko hän tullut hulluksi vai oliko tämä vain paras juttu ikinä. “Kokeilepa napauttaa niitä,” myyjä ehdotti. Erkki napautti uutta korvaansa (tai siis sormeaan) ja hämmästyi, kun kuuli pienen plim-äänen.

Mutta hauskuus ei loppunut tähän. Erkki huomasi, että hänen sormiinsa, jotka nyt toimivat korvina, tarttui kaikki ympäröivä ääni. Hän kuuli naapurin koiran rapsutuksen ja kadulla ohi ajavan jäätelöauton tunnusmusiikin selkeämmin kuin koskaan ennen. Tämä oli toden totta uusi elämys!

Kotona Erkki esitteli ylpeänä uusia sormiaan perheelleen. Lapset olivat innoissaan ja vaimo ei ollut uskoa silmiään (tai korviaan, jotka olivat sentään vielä paikoillaan). “Miten tämä toimii käytännössä?” vaimo kysyi epäilevästi. Erkki hymyili ja vastasi: “No, kuule, nyt voin kuulla, jos joku yrittää napata viimeisen keksin kaapista!”

Mutta mitä hyötyä tästä kaikesta sitten oli? No, Erkki huomasi pian, että hänestä oli tullut kaupungin suosituin henkilö. Ihmiset tulivat kaukaa ihastelemaan hänen uusia “korviaan” ja nauramaan hänen vitseilleen. Hänestä tuli paikallinen julkkis, ja jopa kaupungin pormestari kutsui hänet juhliinsa viihdyttämään vieraita.

Ja niin elämää eletään, kun korvat ovat sormissa ja sormet ovat – no, ne ovat edelleen sormet. Erkki ei koskaan palannut entiseen, koska miksipä hän olisi? Hän oli löytänyt tavan erottautua massasta ja tuoda iloa ympärilleen, ja eikö se olekin kaiken huumorin ja elämän tarkoitus?

Joten seuraavan kerran, kun tunnet olevasi vähän tylsä, muista Erkki. Ehkä korvien vaihtaminen sormiisi ei olekaan niin huono idea. Tai sitten se on. Mutta ainakin se on hauskaa!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:31:57