Etusivu > “Mikä ero on meillä ja Väinämöisellä?”
#huumori #nauru #kulttuuri #historia

2024/06/07 13:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Niin, Väinämöinen! Se legendaarinen kannelta soitteleva sankari, joka kulkee Kalevalan sivuilla kuin festivaalien pääesiintyjä konsanaan. Mutta mikä ero on meillä ja Väinämöisellä? Katsotaanpa tarkemmin:

Ensinnäkin, Väinämöinen ei koskaan joutunut miettimään, mitä Netflix-sarjaa katsoa seuraavaksi. Hänellä oli omat seikkailunsa! Meidän suurin dilemma illalla on, katsommeko uutta draamaa vai palaammeko Friendsin pariin ties kuinka monetta kertaa. Väinämöinen ei koskaan joutunut kysymään: “Missä kaukosäädin on?”

Toisekseen, Väinämöisellä oli maaginen kannel, jolla hän hurmasi kaikki. Meillä on Spotify, ja hurmaaminen riippuu täysin siitä, kuinka hyvin olemme tehneet soittolistamme. Väinämöinen ei koskaan joutunut taistelemaan shuffle-tilan kanssa.

Kolmanneksi, Väinämöinen pystyi laulamaan loitsuja, jotka tekivät ihmeitä. Meidän loitsut ovat lähinnä “Simsalabim” ja “Abrakadabra” – ja niiden teho rajoittuu korkeintaan lasten synttärijuhliin. Väinämöinen ei koskaan joutunut selittelemään, miksi taikanumero ei onnistunut.

Neljänneksi, Väinämöisellä ei ollut GPS:ää, mutta hän ei koskaan eksynyt! Me puolestaan eksymme jopa ruokakaupan hyllyjen väliin, jos emme käytä Google Mapsia. Väinämöinen ei koskaan joutunut kysymään: “Mihin suuntaan täällä mennään?”

Viidenneksi, Väinämöinen pystyi matkaamaan Pohjolaan ja takaisin ilman passia tai viisumia. Meidän täytyy täyttää kasa lomakkeita ja odottaa turvatarkastuksessa. Väinämöinen ei koskaan joutunut riisumaan kenkiään lentokentän turvatarkastuksessa.

Kuudenneksi, Väinämöinen ei tuntenut käsiteitä kuten “maanantai-aamun ruuhka” tai “kahvikone rikki töissä”. Hänellä oli omat taistelunsa, mutta kukaan ei ole koskaan kuullut Väinämöisen kitisevän siitä, että kahvipavut ovat loppu.

Lopuksi, Väinämöinen oli todellinen multitaskaaja. Hän seikkaili, lauloi, soitti ja loitsi samaan aikaan. Meillä on vaikeuksia tekstata ja kävellä yhtä aikaa ilman, että törmäämme lyhtypylvääseen. Väinämöinen ei koskaan joutunut selittelemään mustaa silmää lyhtypylväälle törmäämisen vuoksi.

Siinäpä siis eroavaisuuksia meidän ja Väinämöisen välillä. Vaikka meillä on omat modernit haasteemme, voimme silti oppia jotain Väinämöisen sitkeydestä ja taidoista – ja ehkä joskus hurmata yleisömme omalla tavallamme, vaikka se olisikin vain täydellisesti koottu Spotify-soittolista.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:32:55