Etusivu > Mikä maisema tässä näkyy? Tee tunnistustesti – 10/10 tietäjille #Suomi #Luonto #Tietovisa

2024/06/07 17:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Maisematesti: Tunnistatko Nämä Ikoniset Suomalaiset Maisemat? – 10/10 Tietäjille

Suomi on tunnettu upeista ja monimuotoisista maisemistaan, jotka vaihtelevat karuista tuntureista vehreisiin metsiin ja tuhansien järvien sinisiin vesistöihin. Tässä artikkelissa haastamme sinut tunnistamaan joitakin Suomen tunnetuimmista maisemakohteista. Kuinka hyvin tunnet kotimaasi luonnon? Tee testi ja selvitä!

1. **Lapin Tunturit**
Pohjoisen revontulien ja lumihuippuisten tuntureiden maisema on yksi Suomen ikonisimmista. Alue tunnetaan erämaistaan ja vaellusreiteistään, jotka houkuttelevat luonnon ystäviä ympäri maailmaa.

2. **Saimaa**
Suomen suurin järvialue, Saimaa, on tunnettu saaria ja luotoja täynnä olevasta maisemastaan. Tämä vesistöalue on sekä kaunis että ekologisesti merkittävä, sillä se on uhanalaisen saimaannorpan koti.

3. **Koli**
Kolin kansallismaisema Pohjois-Karjalassa on inspiroinut taiteilijoita ja kirjailijoita vuosisatojen ajan. Ukko-Kolin huipulta avautuva näkymä Pieliselle on yksi Suomen tunnetuimmista.

4. **Turun saaristo**
Turun saaristo käsittää tuhansia saaria ja luotoja, joiden monimuotoisuus ja merellinen tunnelma tekevät alueesta ainutlaatuisen. Saariston rengastie tarjoaa loistavan tavan tutustua tähän kauniiseen alueeseen.

5. **Repoveden kansallispuisto**
Repoveden kansallispuisto Kymenlaaksossa tarjoaa jylhiä kallioita, kauniita järviä ja tiheitä metsiä. Puiston riippusilta ja Olhavanvuoren kiipeilykalliot ovat erityisen suosittuja käyntikohteita.

6. **Helsingin saaristo**
Pääkaupunkimme Helsinki ei myöskään jää jälkeen kauniiden maisemien suhteen. Kaupunkia ympäröivä saaristo tarjoaa upeat näkymät ja mahdollisuuden rentouttaviin päiväretkiin.

7. **Pallas-Yllästunturin kansallispuisto**
Tämä kansallispuisto on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista. Se tunnetaan erityisesti tuntureistaan ja laajoista, koskemattomista erämaa-alueistaan.

8. **Oulangan kansallispuisto**
Kuusamon ja Sallan alueella sijaitseva Oulangan kansallispuisto on tunnettu mahtavista koskistaan ja Karhunkierroksen vaellusreitistä. Puiston maisemat ovat erityisen upeat ruska-aikaan.

9. **Nuuksion kansallispuisto**
Vain lyhyen matkan päässä Helsingistä sijaitseva Nuuksio tarjoaa luonnonrauhaa ja kauniita järvimaisemia. Alue on suosittu retkeily- ja ulkoilukohde pääkaupunkiseudun asukkaille.

10. **Linnansaaren kansallispuisto**
Linnansaaren kansallispuisto Saimaan sydämessä on tunnettu kauniista saaristomaisemistaan ja rikkaasta linnustostaan. Alue on erinomainen paikka melontaan ja luontoretkeilyyn.

Näiden maisemien tunnistaminen ei ole pelkästään tietämystä, vaan myös arvostusta Suomen luontoa kohtaan. Jokainen näistä kohteista tarjoaa ainutlaatuisen näkymän maamme kauneuteen ja monimuotoisuuteen. Kuinka monta näistä maisemista tunnistit oikein? Haasta ystäväsi ja perheesi mukaan ja selvittäkää, kuka teistä on todellinen Suomen luonnon asiantuntija!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:28:36