Etusivu > “Mikä on kieltämättä maailman surkein ammatti?” #huumori #komedia #vitsit #nauru

07.06.2024 11:30

Lukuaika: < 1 minuutti

Olen miettinyt, mikä voisi olla maailman surkein ammatti. Päädyin siihen, että se on todennäköisesti sellainen työ, jota kukaan ei halua tehdä. Joten istahda alas, ota kuppi kahvia ja nauti, kun kerron sinulle tästä ylivertaisen epäonnisesta urapolusta.

Kuvittele työ, jossa joudut heräämään aamulla ennen kuin kukaan muu on edes miettinyt nousemista. Ainoa asia, joka sinua odottaa, on pimeys ja kylmä aamu. Ja mikä vielä pahempaa, et edes saa kahvia ennen kuin alat hommiin. Nyt ajattelet varmaan: “Tuo kuulostaa vähän liikaa postinkantajalta.” Mutta ei, tämä on vielä pahempaa.

Tämä ammatti edellyttää, että vietät suurimman osan päivästäsi yksin, mutta et suinkaan rauhallisessa ympäristössä. Ei, sinut on työnnetty ylisosialisoituun painajaiseen, jossa jokainen kohtaamasi ihminen ei vain halua, vaan vaatii sinun jatkuvaa huomiotasi. Kuvittele olevasi keskellä roomalaista amfiteatteria, mutta sen sijaan että sinua taputettaisiin, sinulle viskataan tomaatteja. Ja ei, et ole edes koomikko.

Nyt lisätään tähän vielä se, että työnkuvaasi kuuluu asioiden siivoaminen. Ei mitään helppoa, kuten pölyjen pyyhkiminen tai roskien vieminen, vaan sellaisia asioita, joita et edes haluaisi kuvitella. Kyllä, puhutaan nyt ihan oikeasti niiden ikävien asioiden siivoamisesta, joista et kertonut edes parhaalle ystävällesi.

Ja mikä kruunaa tämän kaiken? Palkka. Tai oikeastaan sen puute. Sillä vaikka tekisit kuinka pitkää päivää, et saa tästä työstä muuta kuin kiitoksen, jos sitäkään. Jos oikein onnekas olet, saat ehkä kupin kylmää kahvia päivän päätteeksi. Kuulostaa aivan unelma-ammatilta, eikö?

Jos et vielä arvaa, puhun tietenkin ammatista nimeltä “leluauton renkaanvaihtaja”. Mieti nyt: leluautoissa on ne pikkuruiset, ärsyttävät renkaat, jotka eivät koskaan pysy paikoillaan. Ja kun vihdoin saat sen renkaan vaihdettua, lapsi tulee ja repii sen irti heti uudestaan. Päiväsi täyttyvät pikkuautonrenkaiden irrottamisesta, kiinnittämisestä ja epätoivosta.

Joten seuraavan kerran, kun tunnet olosi kurjaksi työssäsi, mieti leluauton renkaanvaihtajaa. Se on kieltämättä maailman surkein ammatti. Tai ainakin top 10:ssä.

Muista hymyillä, vaikka elämä välillä heittääkin eteesi pikkuruisia renkaita!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:25:29