Etusivu > “Miksi jääkiekkoilija ei ota lompakkoa jäälle?” #huumori #urheilu

2024/06/07 13:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Jos olet koskaan miettinyt, miksi jääkiekkoilija ei ota lompakkoa jäälle, olet selvästi ajautunut syvälle jääkiekon mysteereihin. Tämä saattaa tuntua yhtä kummalliselta kuin ajatus siitä, että lehmät osaisivat tanssia balettia, mutta älä huoli – olen täällä selventämässä asiaa.

Ensinnäkin, jääkiekkoilijan lompakko on kuin jääkiekkoilijan luistimet – ne ovat todella tärkeitä, mutta täysin väärässä ympäristössä ne voivat aiheuttaa vain harmia. Kuvittelepa tilanne, jossa jääkiekkoilija luistelee täyttä vauhtia kohti maalia ja yhtäkkiä hänen lompakkonsa päättää hypätä taskusta ulos ja liukua pitkin jäätä kuin pieni, nahkainen Zamboni. Tämä ei ole vain vaarallista pelaajalle itselleen, vaan myös muille pelaajille, jotka saattavat liukastua siihen ja päätyä näyttämään siltä kuin olisivat osallistuneet epäonnistuneeseen jääbalettiesitykseen.

Toiseksi, jääkiekkokentällä ei ole kauppakeskuksia. Siellä ei ole alennusmyyntejä, kahviloita tai edes automaatteja, joista voisi ostaa virvoitusjuoman ottelun aikana. Miksi siis raahata lompakkoa mukana, kun ainoa asia, mitä voit ostaa jäähallissa, on hyvä annos kasvojen pesua vastustajan mailasta? Ja rehellisesti sanottuna, se ei ole kovin hyvä diili.

Kolmanneksi, lompakko jääharjoituksissa olisi vain ylimääräinen painolasti. Jääkiekkoilijat ovat tunnettuja nopeudestaan ja ketteryydestään. Lisägrammat taskussa voivat tarkoittaa eroa sen välillä, että ehtii kiekolle tai jää kiinni kuin kärpässieni suohon. Eikä unohdeta sitä, että lompakko voi toimia eräänlaisena “jäämagneettina”, joka vetää pelaajan maahan nopeammin kuin ehtii sanoa “kiekko”.

Lopuksi, lompakon turvallisuus on iso kysymys. Joskus joukkueen pukukopissa on enemmän liikennettä kuin Helsingin rautatieasemalla ruuhka-aikaan. Et halua riskeerata sitä, että joku nappaa lompakkosi ja lähtee shoppailemaan uusilla luistimilla sinun rahoillasi. Parempi siis jättää lompakko turvalliseen paikkaan – kuten valmentajan kätköihin tai pukukopin kaappiin.

Joten jos koskaan kohtaat jääkiekkoilijan, joka ei kanna mukanaan lompakkoa jäälle, tiedät nyt miksi. Se ei ole niinkään kysymys rahasta, vaan enemmänkin kysymys siitä, että jääkiekkoilijat haluavat pitää pelinsä puhtaana ja sulavana – ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä ja liukkaasti liukuvia lompakoita.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:10:48