Etusivu > “Miksi jalat naksuvat aina yössä? ” #huumori #arvoitukset #yöelämä

07.06.2024 14:09

"Miksi jalat naksuvat aina yössä? " #huumori #arvoitukset #yöelämä
Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan herännyt keskellä yötä siihen, että jalkasi päättävät pitää oman pienen naksutuskonsertin? Kyllä, juuri silloin kun olet vihdoin saanut itsesi uneen, ja unimaailma on vasta alkamassa tarjoilla sinulle niitä unelmien lottovoittoja. Mutta ei, jalat päättävät, että nyt on aika tehdä jotain aivan muuta. Miksi, oi miksi?

Ensimmäinen selitys löytyy tietenkin jalkaolentojen salaisesta elämästä, josta meille ei koulussa kerrottu. Usko tai älä, mutta jalat elävät omaa elämäänsä heti kun me sammutamme valot. Siinä vaiheessa ne alkavat keskustella toistensa kanssa ja suunnittelevat kaikkia mahdollisia kepposia. “Hei Kalle, arvaas mitä? Naksutan tässä vähän, niin omistajamme herää ja alkaa miettiä, onko lattialla kenties kissa tai kummitus!”

Toinen selitys on se, että jalat ovat vain kateellisia käsille. Käsillä on aina kaikki hauskat hommat: ne saavat kirjoittaa, syödä, soittaa kitaraa ja taputtaa. Jalat sen sijaan kantavat meidät ympäriinsä ja saavat vain hajalle menneitä sukkia. Ei siis mikään ihme, että ne keksivät tällaisia yöllisiä kostoiskuja.

Kolmas ja ehkä tieteellisin selitys on se, että jalat vain yrittävät saada huomiota. Kun me vihdoin pääsemme rauhoittumaan, jalat muistuttavat itsestään äänekkäästi: “Hei, me olemme täällä! Muistatko meidät? Eikö olisi kiva antaa meillekin hieman hierontaa tai ainakin lämpimät villasukat?” Toki osa meistä saattaa kuvitella, että ne vain yrittävät soittaa pienen nokkahuilukonsertin, mutta ei se todennäköistä ole.

On myös mahdollista, että jalat harjoittelevat salaa jotain urheilulajia. Ehkä ne ovat ottaneet mallia Olympialaisista ja treenaavat yöllä, jotta ne voivat aamulla olla valmiina suorittamaan täydellisen pikajuoksun kahvinkeittimen luo. Ajatus on kiehtova ja hieman pelottavakin. Mitä jos jalkasi päättävätkin ruveta maratoonareiksi, kun sinä vain haluaisit kävellä rauhassa aamupalalle?

Lopuksi voidaan vain todeta, että jalat ovat kuin pienet lapset: ne eivät koskaan halua mennä nukkumaan, ja jos ne menevät, ne heräävät keskellä yötä tekemään jotain aivan odottamatonta. Joten seuraavan kerran, kun heräät jalkojesi naksutukseen, voit hymyillä ja ajatella, että sinulla on vain erittäin vilkkaat ja sosiaaliset jalat. Tai sitten voit vain yrittää tarjota niille hieman enemmän huomiota päivisin, niin ne ehkä rauhoittuvat öisin. Tai sitten et – ja jalat saavat jatkaa omaa pientä yökouluansa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 10:49:22