Etusivu > “Miksi kahvinkeitin lopetti kahvinsa? Se tarvitsi tauon.” #huumori #vitsit #nauru

2024/06/07 21:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Olipa kerran kahvinkeitin nimeltä Kalle. Kalle ei ollut mikä tahansa kahvinkeitin, vaan sellainen, joka herätti aamuisin koko talon tuoksullaan ja lorinallaan. Kalle oli keittiön kingi ja kahvimukien kuningas.

Eräänä kauniina kesäaamuna, kun aurinko paistoi ja linnut lauloivat, Kalle päätti, että nyt riittää. Hän oli keittänyt kahvia taukoamatta aamusta iltaan, yöstä aamuun, ja alkanut jo epäillä, että hänen värinsä oli muuttumassa kahvinruskeaksi. “Katsokaas nyt, minäkin tarvitsen joskus tauon”, Kalle ajatteli.

Isäntäperhe ei kuitenkaan ollut samaa mieltä. Heidän mielestään Kalle oli syntynyt keittämään kahvia, ja tauko oli vain sana sanakirjassa. Mutta Kalle oli päättänyt toisin. Hän sulki hanansa ja ilmoitti lomastaan vilkuttamalla virtavalolla.

Tilanne sai perheen hämilleen. “Miksi kahvinkeitin lopetti kahvinsa?” joku kysyi. “Se tarvitsi tauon”, vastasi perheen teini, joka oli kuullut Kallen lorinat jo vuosia ja osasi tulkita niitä kuin salakieltä.

Perheen äiti yritti painaa Kallen nappuloita uudelleen ja uudelleen, mutta Kalle pysyi lujana. Hän oli ottanut itselleen lomaviikon, olihan hän sentään ansainnut sen! Vihdoin perhe luovutti ja päätti lähteä kahvilaan hakemaan aamukahvinsa. Kalle nautti hiljaisuudesta ja rentoutui, ensimmäistä kertaa vuosiin.

Viikon kuluttua Kalle palasi töihin, virkistyneenä ja valmiina keittämään maailman parasta kahvia. Mutta aina, kun hänelle tuli liian monta tilausta peräkkäin, hän muistutti perhettä vilkuttamalla virtavaloa. “Muistakaa, että kahvinkeittimilläkin on rajansa”, hän tuntui sanovan.

Niinpä Kalle keitti kahvia sopivassa tahdissa, ja perhe oppi arvostamaan taukoja – sekä omiaan että Kallen. Ja näin Kalle ja perhe elivät onnellisina, kahvin tuoksuisina päivinään.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:36:28