Etusivu > “Miksi kana ylitti tien? Hyvinvointivalmentajan vuoksi!”
#huumori #kanajutut #nauru

2024/06/07 23:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kerran oli kana, joka ylitti tien. Ei, älä vielä käännä sivua, sillä tämä ei ole se vanha vitsi, jossa kana vain halusi päästä toiselle puolelle. Tämä kana oli erityinen – se oli nimittäin hyvinvointivalmentajan vaikutuksen alaisena!

Kana heräsi eräänä aamuna ja katsoi itseään peilistä. “Kukko kiekuu, mikä minua vaivaa? Olen täysin munaton!” se ajatteli. Kana oli väsynyt, stressaantunut ja höyhenet olivat aivan sekaisin. Se päätti, että jotain oli tehtävä. Sattumalta se törmäsi hyvinvointivalmentajaan, joka oli juuri julkaissut uuden kirjan: “Kukonaskelin kohti hyvinvointia.”

Hyvinvointivalmentaja katsoi kanaa ja sanoi: “Sinä tarvitset vähän liikettä ja mielenrauhaa. Oletko koskaan ajatellut ylittää tien?” Kana katsoi häntä epäluuloisesti. “Tien ylitys? Sehän on klisee! Minä haluan jotain uutta ja jännittävää!”

Valmentaja hymyili salaperäisesti. “Mitä jos kerron, että tien toisella puolella on vihreämpää ruohoa ja vähemmän lannoitetta? Lisäksi saat ilmaisen joogakurssin ja meditaatiohetken.”

Kana innostui. “Jooga? Meditaatio? Kuulostaa paremmalta kuin kanaruoho! Mutta entä jos jään auton alle?”

Valmentaja taputti kanaa siivelle. “Älä huoli, käytämme mindfulness-tekniikoita. Olet niin keskittynyt, että autot väistävät sinua.”

Ja niin kana lähti matkaan. Se otti syvään henkeä ja astui tielle. “Hengitä sisään, hengitä ulos, keskity askeleisiin,” se toisteli itselleen. Yhtäkkiä se huomasi, että ylittäminen oli helpompaa kuin se oli kuvitellut. Autot pysähtyivät, pyöräilijät väistivät ja jopa koirat istuivat alas ja katselivat kunnioittavasti.

Kun kana pääsi toiselle puolelle, se tunsi elämänsä parhaan olon. Se oli ylittänyt tien ei vain fyysisesti vaan myös henkisesti. Se hengitti syvään ja ajatteli: “Jos tämä on hyvinvoinnin salaisuus, niin olen valmis ylittämään vaikka moottoritien!”

Kana palasi takaisin kotiin, ja sen höyhenet kiilsivät kuin koskaan ennen. Se alkoi opettaa muille kanoille hyvinvointia ja tienylitystekniikoita. “Keskitytään hetkeen, älkääkä pelätkö uusia haasteita,” se kertoi muille. Pian koko kanalauma oli zen-tilassa, ja tie oli muuttunut joogamatoksi.

Ja näin, rakas lukijani, kana ei ylittänyt tietä vain toisen puolen vuoksi. Se teki sen hyvinvointivalmentajan vuoksi ja löysi samalla elämänsä tarkoituksen: olla maailman ensimmäinen kana, joka opettaa mindfulnessia ja hyvinvointia. Joten seuraavan kerran kun näet kanan tien laidalla, muista, että se saattaa olla matkalla kohti parempaa elämää – ja ehkäpä meditaatiotuntia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:02:03