Etusivu > “Miksi kananmunat aina katsoo minua epäilevästi?” #huumori #vitsit #kanojenmaailma

2024/06/07 17:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Oletko koskaan huomannut, että kananmunat näyttävät aina siltä kuin ne suunnittelisivat jotain? Aina kun avaan jääkaapin ja katson kananmunakennoa, tunnen kuin olisin epäilyttävien silmäparien ympäröimänä. Mutta miksi kananmunat katsoo minua epäilevästi? Onko niillä jotain salaisia suunnitelmia vai olenko vain menettänyt järkeni?

Ehkä kananmunat tietävät, että minä olen se tyyppi, joka todennäköisesti pudottaa ne lattialle. Kyllä, se olen minä, joka yrittää tehdä aamiaista ja päätyy siivoamaan rikkinäisiä kuoria ja keltuaisia jääkaapin ovesta. Ehkä ne ovat vain suojelemassa itseään. Kananmunat ovat kuin pieniä, valkoisia ninjoja – valmiina hyppäämään turvaan heti, kun huomaan niiden epäilevät katseet.

Toinen selitys voisi olla, että kananmunat ovat tietoisia siitä, että olen kerran yrittänyt tehdä niistä munakkaan ja epäonnistunut surkeasti. Ehkä ne muistavat sen kammottavan sekasotkun ja nyt pelkäävät, että yritän uudestaan. Ne ovat kuin: “Tämä tyyppi ei edes osaa rikkoa munaa oikein. Pitäkää varanne!”

Ja sitten on vielä se mahdollisuus, että kananmunat ovat vain todella hyviä näyttelijöitä. Ne ovat harjoitelleet epäilevää ilmettä koko elämänsä ajan. Ehkä ne ovat kananmunamaailman Leonardo DiCaprioja, jotka odottavat pääsevänsä elämänsä rooliin – vaikkapa pääosaan aamiaisomeletissa.

Toisaalta, ehkä kananmunat tietävät jotain, mitä minä en tiedä. Ehkä ne ovat nähneet asioita jääkaapissa, joista minulla ei ole aavistustakaan. Onko siellä joku jääkaappikummitus, joka varastaa puoliksi syödyt jogurtit? Tai ehkä ne pelkäävät, että jään kiinni siitä, että olen syönyt viimeisen suklaapatukan ja väittänyt, että se oli jo kadonnut.

Mitä tahansa syitä kananmunilla onkin, yksi asia on varma: ne eivät koskaan lopeta katselemasta minua epäilevästi. Ehkä minun pitäisi vain hyväksyä se ja yrittää tehdä niistä paras mahdollinen aamiainen ilman, että ne hyppäävät lattialle pelosta. Tai sitten voin aina syyttää niitä siitä, että en osaa kokata. Kananmunat – nuo pienet, valkoiset mysteerit jääkaapissani.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:07:21