Etusivu > “Miksi kananpojan täytyi ylittää tie? #huumori #kysymys”

2024/06/07 21:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Oletko koskaan miettinyt, miksi kananpojat ovat niin erinomaisia tien ylittäjiä? Minäkin olen. Siinä missä me ihmiset saamme stressiä suojateiden ylittämisestä ja liikennevaloista, kananpojat vain marssivat yli kuin olisi heidän elämänsä helpoin temppu. Ja ehkä se onkin!

Kuvittele tilanne: kananpoika seisoo tien reunassa, vilkuilee molempiin suuntiin ja tekee sitten päätöksen. “Nyt mennään,” se ajattelee. Ja miksei menisi? Ei sillä ole kiire töihin, kouluun tai edes ruokakauppaan. Ei, sillä on vain yksi tehtävä: löytää elämänsä maittavin madonpätkä toiselta puolelta tietä.

Tiedämmehän, että kananpojat eivät ole tunnettuja pitkän aikavälin suunnittelusta. He eivät pidä PowerPoint-esityksiä siitä, kuinka tien ylitys parantaa heidän elämänlaatuaan. Ei, ne vain katsovat, päättää ja menevät. Ikään kuin ne olisivat omaksuneet “hetki kerrallaan” -filosofian.

Mutta mikä on niin erityistä siinä toisessa puolessa tietä? Ehkä siellä on kanafarmareiden salaista superruokaa, tai ehkä se on vain vihreämpää ruohoa. Mutta yksi asia on varma: se on riittävän houkuttelevaa, että kananpojat ottavat riskin.

Ajattele tätä: jos kananpojat voisivat puhua, ne varmaan kertoisivat meille, että elämä on täynnä pieniä ylityksiä. “Jos et koskaan yritä, et koskaan tiedä, mitä menetät,” sanoisi viisas kananpoika. Ja ehkä siinä onkin totuus. Ehkä meidän kaikkien tulisi olla hieman enemmän kuin kananpojat – rohkeita, päämäärätietoisia ja aina valmiita kokeilemaan onneamme toisella puolella tietä.

Joten seuraavan kerran kun näet kananpojan ylittämässä tietä, anna sille kunnioittava nyökkäys. Se ei ole vain kana, se on elämänfilosofi, joka muistuttaa meitä kaikista pienistä ja suurista ylityksistä, joita mekin kohtaamme päivittäin.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:11:02