Etusivu > “Miksi kissa karkasi kampaajalta?” #komiikka #kissatarinat #huumori

2024/06/07 15:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kun kissa astui kampaamon ovista sisään, se ei tiennyt, että sen elämä muuttuisi täysin. Se oli tullut hakemaan vain pientä trimmausta ja ehkä tassuihin manikyyriä, mutta kohtalo (ja ehkä hieman myös parturi) päätti toisin. Kissa oli kuullut ystäviltään, että tämä kampaamo oli “kissan parhaiden päivien taivas”. No, se oli ennen kuin kampaaja päätti, että nyt on aika ottaa käyttöön “uusi ja rohkea” tyyli.

Ensimmäinen vihje siitä, että kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, oli se hetki, kun kampaaja otti esiin sakset, jotka näyttivät enemmän puutarhatyökaluilta kuin hiustenleikkuuvälineiltä. Kissa ei ollut varma, oliko se tulossa ulos sieltä kissa vai pensasaitana. Kampaaja hymyili leveästi ja sanoi: “Luota minuun, tämä on uusin trendi Pariisista.” Kissa alkoi epäillä, että ainoa asia, joka oli tullut Pariisista, oli kampaajan vinoutunut käsitys muodista.

Kampaaja aloitti leikkauksen ja kissa yritti pysyä rauhallisena. Se ajatteli, että ehkä se näyttää lopulta kuin joku fancy-kissa muotilehden kannessa. Mutta kun ensimmäinen tupsu turkkia putosi lattialle, kissa ei voinut olla huomaamatta, että sen turkki näytti nyt enemmän epätasaiselta nurmikolta kuin muotilehden kannen kimaltelevalta turkilta.

Kampaaja näytti ylpeältä, mutta kissan kärsivällisyys alkoi rakoilla. Sitten tuli se hetki, joka sai kissan tekemään nopean päätöksen. Kampaaja otti esiin väripurkin ja sanoi: “Miten olisi vähän pinkkiä raitaa? Se on nyt todella in!” Kissa katsoi väripurkkia, katsoi peiliin ja sitten takaisin väripurkkiin.

Ja siinä se oli. Sekuntien murto-osassa kissa teki päätöksen, joka muutti sen päivän – ja ehkä myös kampaajan päivän. Se loikkasi alas tuolilta, juoksi niin nopeasti kuin tassuistaan pääsi ja oli ulkona ovesta ennen kuin kampaaja ehti edes sanoa “pinkki raita”.

Kadulla kissa hengitti syvään ja tunsi tuulen turkissaan – tai no, siinä mitä siitä oli jäljellä. Se päätti, että tästä lähtien se hoitaisi turkkinsa itse, vaikka se tarkoittaisi muutamia epätasaisia kohtia siellä täällä. Loppujen lopuksi, kuka tarvitsee pinkkejä raitoja, kun voi olla oma luonnollinen itsensä?

Ja näin kissa palasi kotiin, hieman pelästyneenä mutta viisaampana. Se tiesi, että joskus kampaamo voi olla enemmän painajainen kuin unelma. Ja se oppi arvokkaan opetuksen: Jos joku ehdottaa pinkkejä raitoja, juokse. Juokse niin nopeasti kuin tassuistasi pääset!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 10:44:39