Etusivu > “Miksi kissat käyttäytyvät kuin omistaisivat maailman?” #kissat #hauskateläimet #humoristinen

07.06.2024 20:17

"Miksi kissat käyttäytyvät kuin omistaisivat maailman?" #kissat #hauskateläimet #humoristinen
Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan katsonut kissaa ja miettinyt, että tuo pieni karvapallo käyttäytyy kuin se omistaisi koko maailman? No, et ole yksin! Tämä on ilmiö, joka on hämmästyttänyt ihmisiä kautta aikojen. Miksi kissat käyttäytyvät kuin ne olisivat maailmanvaltiaita, ja miksi me rakastamme joka hetkeä siitä?

Kuvitellaan, että maailma on suuri toimisto ja kissat ovat sen ylimmät johtajat. He kävelevät ympäriinsä, tarkkailevat alaisiaan (eli meitä) ja antavat vain harvoin hyväksyntämerkkejä. Kun kissasi antaa sinun silittää sitä, se on kuin toimitusjohtajan hyväksyvä nyökkäys – “Hyvä työ, jatka samaan malliin.”

Kissat myös hallitsevat ajankäytön mestareina. Mieti tilannetta, jossa kissa herättää sinut kello neljä aamulla. Se ei ole sattumaa! Se on suunniteltua ja harkittua. Kissasi ajattelee, että sinun pitäisi olla hereillä, koska kissa on hereillä. Ja kuka voisi olla eri mieltä?

Ja entäpä se hetki, kun kissa päättää istuutua keskelle tietokoneen näppäimistöä juuri silloin, kun olet kirjoittamassa tärkeää sähköpostia? Se ei ole pelkkää sattumaa, vaan strateginen liike. Kissa tietää, että olet liian keskittynyt johonkin muuhun kuin siihen. Tämä on tapa sanoa: “Hei, muista kuka täällä on tärkein!”

Kissojen maailmankuva on yksinkertainen: kaikki kuuluu heille. Sohva, sänky, keittiön pöytä – kaikki on heidän valtakuntaansa. Ja kun kissa päättää ottaa vallan, se tekee sen tyylillä. Ei ole väliä, kuinka mukavasti istut, kissa tulee ja varmistaa, että sinulla on vähemmän tilaa kuin alun perin. Se on kuin pieni muistutus: “Muista paikkasi tässä hierarkiassa.”

Mutta ehkä parasta kissan itseluottamuksessa on se, että se tarttuu meihin. Kun kissa kävelee huoneeseen, se tekee sen sellaisella arvokkuudella ja itsevarmuudella, että et voi olla ihailematta sitä. Ja ehkä, vain ehkä, me voisimme oppia jotain siitä. Ehkä meidän pitäisi kaikki kävellä huoneisiin kuin olisimme maailmanvaltiaita – tai ainakin oman elämämme toimitusjohtajia.

Lopulta, vaikka kissat käyttäytyvätkin kuin omistaisivat maailman, se on osa niiden viehätystä. Heidän ylpeytensä ja itseluottamuksensa saavat meidät nauramaan, ja ehkä, vain ehkä, ne saavat meidät myös tuntemaan itsemme hieman tärkeämmiksi. Koska jos kissa päättää viettää aikaa meidän kanssamme, se on varmasti merkki siitä, että olemme tehneet jotain oikein. Joten nostetaan malja kissoille, maailman todellisille hallitsijoille!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:54:28