Etusivu > “Miksi kissat vihaavat joulukuusia?” #huumori #kissat #joulukuu

07.06.2024 15:37

Lukuaika: 2 minuuttia

Olen pitkään pohtinut, miksi kissat ja joulukuuset eivät tule toimeen keskenään. Se on kuin jatkuva perheriita, jonka keskellä me ihmiset yritämme säilyttää edes rippeitä joulurauhasta. Tiedät kyllä, mitä tarkoitan: juuri kun olet saanut kuusen koristeltua täydelliseksi, kissa päättää, että sen paikka on lattialla – mieluiten kuusen alla, keskellä lasinsirujen ja kimaltavien koristeiden sekamelskaa.

Ensinnäkin, mietitäänpä hetki kissan näkökulmasta. Koko vuoden ajan se on ollut kodin ehdoton hallitsija. Sitten, yhtäkkiä, keskelle sen valtakuntaa tuodaan valtava, vihreä tunkeilija, joka varastaa kaiken huomion. Eikä siinä vielä kaikki! Tämä tunkeilija koristellaan valoilla, jotka saavat sen näyttämään diskopallolta. Ei ihme, että kissa kokee tarpeelliseksi puolustaa reviiriään. Jos joku pystyttäisi keskelle olohuonettasi jättimäisen vilkkuvan hökötyksen, etkö sinäkin protestoisi?

Toinen syy on tietenkin kuusen koristeet. Ne ovat kuin kissan taivas: palloja, jotka heilahtelevat houkuttelevasti, nauhoja, joita voi purra ja vetää, ja tietenkin ne herkullisen rapisevat lahjapaperit. Kissalle ne ovat kuin yksi suuri leikkikenttä. Ja kun kissa päättää leikkiä, se ei tyytyä puolivillaisiin ratkaisuihin. Se menee täysillä – tai ei ollenkaan.

Sitten on vielä se mystinen kimalteleva höttö, joka roikkuu kuusen oksilla. Ihmiset kutsuvat sitä hopeanauhaksi, mutta kissat tietävät paremmin: se on tietenkin heidän henkilökohtainen purulelunsa. Voi sitä riemua, kun kissa kiskoo nauhaa kuusesta ja juoksee ympäri taloa kuin joulupukki, joka on saanut väärän osoitteen.

Mutta ehkä kaikkein tärkein syy on se, että kissat ovat yksinkertaisesti kateellisia. Joulukuusi on se juhlakauden tähti, joka saa kaiken huomion, kun kissa on tottunut olemaan kodin keskipiste. “Mitä? Eikö kukaan enää huomaa minua, kun tuo vihreä hirmu on täällä?”, kissa miettii. Ja sitten se päättää tehdä asialle jotain – yleensä jotain hyvin näyttävää ja tuhoisaa.

Lopulta, älkäämme unohtako, että kissat ovat luonnostaan uteliaita olentoja. Joulukuusi on täynnä mysteeriä ja seikkailua. Se on kuin yksi suuri, vihreä arvoitus, joka odottaa ratkaisua. Ja kuka muu sitä ratkaisisi, ellei juuri sinun kissasi?

Joten ensi kerralla, kun löydät kissasi kuusen latvasta heilumasta kuin Tarzan, muista: se ei ole henkilökohtaista. Se on vain kissan tapa sanoa, että joulu on tullut – ja että se aikoo nauttia siitä täysillä, vaikka se tarkoittaisi kuusen kaatamista.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:23:46