Etusivu > “Miksi kissoille pitää aina selittää kaikki?” #kissat #huumori #arkielämä

07.06.2024 14:08

Lukuaika: 2 minuuttia

Oletko koskaan yrittänyt selittää kissalle, miksi keittiön pöydälle ei saa hypätä? Jos olet, tiedät varmasti, että se on kuin yrittäisi saada maitoa tietämään, että sen pitäisi pysyä lasissa. Kissat ovat nimittäin hyvin erityisiä otuksia – aivan kuin niillä olisi oma, salainen kielensä, jota ihmiset eivät koskaan täysin opi.

Kissat ovat kuuluisia itsenäisyydestään ja omapäisyydestään. Kun yrität selittää niille, miksi ne eivät saa repiä sohvaa, kissa vain katsoo sinua päätään kallistaen, kuin yrittäisi ymmärtää, mikä tuo outo ääni on, joka suustasi tulee. Seuraavaksi se saattaa nuolaista tassuaan, vilauttaa sinulle välinpitämätöntä katsetta ja jatkaa sohvan terrorisointia. Miksi? Koska kissat eivät välitä selityksistä – ne haluavat toimintaa!

Yritäpä sitten selittää kissalle, miksi se ei saa syödä huonekasveja. “Ne ovat myrkyllisiä sinulle, rakas kisu,” sanot lempeästi. Kissa katsoo sinua kuin olisit juuri kertonut sille, että se on oikeasti koira. “Myrkyllisiä? Mitä se edes tarkoittaa?” kissa tuntuu miettivän. Ja sitten se, aivan kuin näyttäen sinulle, ettei se usko sanaakaan, napostelee hivenen lisää sitä kaunista viherkasvia, jonka sait lahjaksi anopiltasi. Ehkä kissa yrittää vain tehdä kanssasi yhteistyötä – sinä et pidä anopista, ja nyt kasvikaan ei pidä.

Kun yrität selittää kissalle, että kello kolme aamuyöllä ei ole sopiva aika herättää sinua leikkimään, saatat löytää itsesi keskustelemassa tyhjälle sängylle. Kissa on jo siirtynyt seuraavaan huoneeseen jahtamaan näkymättömiä vihollisiaan. Ja kun lopulta saavutat sen ja yrität jatkaa keskustelua, kissa on jo kehräämässä syliisi – tietenkin vain, koska haluaa muistuttaa, että se on edelleen pomo.

Ehkä syy siihen, miksi kissoille pitää aina selittää kaikki, on se, että ne ovat maailman parhaita näyttelijöitä. Ne osaavat esittää täysin tietämätöntä, vaikka todellisuudessa ne tietävät tarkalleen, mitä tapahtuu. Tai ehkä ne vain nauttivat siitä, että saavat meidät hämilleen. Loppujen lopuksi, kuka tarvitsee TV:tä, kun kotona on kissa, joka tarjoaa parasta komediaa 24/7?

Joten seuraavan kerran, kun löydät itsesi selittämästä kissallesi, miksi se ei saa syödä kinkkua suoraan voileivältäsi, muista vain hymyillä. Koska todellisuudessa kissa tietää tarkalleen, mitä yrität sanoa – se vain päättää olla kuuntelematta. Ja ehkä juuri siksi rakastamme kissojamme niin paljon. Ne tekevät elämästämme arvaamatonta, täynnä yllätyksiä ja ennen kaikkea naurua.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 04:07:47