Etusivu > “Miksi koirat vihaavat postimiehiä?” #Huomenta #Naurut #Eläimet

2024/06/07 22:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Heräät maanantaiaamuna, keität kahvia ja vilkaiset ikkunasta ulos. Siellä se tulee taas, tuo ahkera postimies, jonka jalat liikkuvat kuin Duracell-pupulla ja hymy on kuin mainoslehdestä. Mutta ennen kuin ehdit siemaista ensimmäistä kulausta, talon parhaat turvamiehet – ne nelijalkaiset karvaturrit – ryntäävät ovelle kuin rock-konserttiin menossa.

Miksi koirat vihaavat postimiehiä? Asiaa on pohdittu enemmän kuin äidin makaronilaatikon reseptiä. Ensimmäinen teoria on, että koirat ovat luonnostaan epäluuloisia ihmisiä kohtaan, jotka kantavat mukanaan mystisiä paperipinoja. Hei, kuka tahansa voisi olla vaarallinen, jos täyttäisi taskunsa laskuilla ja mainoksilla!

Toinen mielenkiintoinen teoria on koirien näkökulmasta katsottuna. Kuvittele itse koirana olo: viet rauhallista aamua, ehkäpä torkut sohvalla tai tarkkailet pihan oravia. Ja yhtäkkiä, tuo outo tyyppi tunkee reviirillesi, jättää jotain oven taakse ja katoaa kuin savuna ilmaan. Se on kuin joku tulisi kotiisi, jättää pizzan eteiseen ja juoksee karkuun ennen kuin ehdit sanoa “pepperoni”!

Kolmas ja ehkä tieteellisin teoria on, että postimiehet yksinkertaisesti rikkovat koirien työrytmin. Oletko koskaan nähnyt koiraa, joka ei ota työtään vakavasti? Heidän työtehtävänsä ovat selvät: vahtia, varoittaa ja tarvittaessa puolustaa. Kun postimies tulee, koirat joutuvat tekemään ylimääräistä työtä, ja rehellisesti sanottuna, kukapa siitä tykkäisi?

Ja jos postimies sattuu olemaan koiran mielestä liian iloinen – no, se on jo liikaa. Koirat ajattelevat, että kukaan ei voi olla niin iloinen työssään ilman syytä. Se on epäilyttävää! Mitä hän piilottelee? Ehkä hän on salainen agentti, tai mikä pahempaa, ehkä hän piilottelee jotain muuta kuin postia taskuissaan, kuten kissanruokaa!

Mutta ei hätää, on olemassa ratkaisuja. Monet postimiehet ovat keksineet, että taskussa oleva koiranherkku voi muuttaa tilanteen dramaattisesti. Yhtäkkiä tuo epäilyttävä henkilö muuttuu päivän kohokohdaksi. Kuka postimies? Ai se tyyppi, joka tuo minulle herkkuja!

Loppujen lopuksi, postimiehet ja koirat ovat kuin Tom ja Jerry – ikuinen taistelu, jossa on enemmän huumoria kuin vihaa. Joten kun seuraavan kerran koirasi ryntää postimiestä kohti, muista: heillä on oma tapansa pitää aamut mielenkiintoisina. Ja jos olet onnekas, saatat saada naurut kaupan päälle.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:10:54