Etusivu > “Miksi lampaat eivät mene kuntosalille?” #huumori #naurua #elämää

2024/06/07 13:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kun puhutaan kuntosaleista ja treenaamisesta, on yksi kysymys, joka on aina jäänyt askarruttamaan mieltäni: Miksi lampaat eivät mene kuntosalille? No, kaivetaanpa tämä mystinen villakasa auki ja katsotaan, mitä sieltä löytyy!

Ensinnäkin, lampaat ovat tunnettuja siitä, että ne ovat laumaeläimiä. Ne tykkäävät olla yhdessä ja seurata toisiaan. Kuvittelepa lampaita kuntosalilla yllään tiukat trikoot ja hiki valuen. Nehän vain seisoisivat siinä rivissä, katsoisivat toisiaan ja määkisivät: “Mä en tiiä, mitä tehdä! Tehdäänkö sama kuin toi tyyppi tuolla?” Siinä kohtaa kuntosalin personal trainerin päähän saattaisi nousta muutama harmaa karva lisää.

Toinen syy on tietysti se, että lampaat ovat jo valmiiksi melko hyvässä kunnossa. Niillä on luonnostaan tiivis lihaksisto ja ne ovat tottuneet kiipeilemään mäkiä ylös ja alas. Miksi siis vaivautua kuntosalille, kun luonto on jo valmiiksi tarjonnut niille oman crossfit-radansa? Lampaat ovat kuin maaseudun omia fitness-guruja, jotka nauravat meidän ihmisten hienostelulle.

Ja jos totta puhutaan, lampaat ovat aika mukavuudenhaluisia otuksia. Kuntosalit ovat täynnä painoja ja laitteita, jotka vaativat kovaa työtä ja rasitusta. Lampaat puolestaan arvostavat enemmän rentoa laiduntamista ja satunnaista nokoshetkeä. Lampaiden motto voisi olla: “Miksi hikoilla kuntosalilla, kun voi ottaa rennosti ja näyttää silti hyvältä villaisessa takissaan?”

Ja mietitäänpä sitäkin, miten hankalaa olisi saada lampaat kuntosalin jäseniksi. Ensimmäinen ongelma olisi ovella: “Hei, sinulla on villaa vaatteissasi. Emme voi päästää sinua sisään.” Ja mitä jos lampaille pitäisi opettaa käyttämään kuntosalin laitteita? “Tässä on juoksumatto. Ei, ei, älä syö sitä! Tämä on penkkipunnerruslaite. Ei, ei, älä nuku sen alla!”

Lopuksi, lampaat ovat yksinkertaisesti liian sosiaalisia kuntosalille. Ne alkaisivat määkkiä ja juoruilla keskenään, mikä voisi häiritä muiden treenaajien keskittymistä. “Näin muuten tuon paimenen syövän porkkanan eilen. Oletko kuullut, että hän aikoo kasvattaa partaa?”

Joten seuraavan kerran, kun mietit, miksi et näe lampaita kuntosalilla, muista nämä syyt. Lampaat ovat jo luonnostaan hyvässä kunnossa, ne arvostavat rentoa elämää ja kuntosalit eivät yksinkertaisesti sovi niiden luonteeseen. Ehkä meidän ihmisten pitäisi ottaa mallia lampaista ja muistaa välillä ottaa rennosti ja nauttia elämästä – vaikka sitten villapaita päällä!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/16 22:10:46