Etusivu > “Miksi leivänpaahdin on aina liian pieni sämpylälle?” #nauru #arkeenhuumoria

2024/06/07 17:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Onko mitään ärsyttävämpää kuin aamu, kun olet juuri herännyt, hiukan aamutorkkuinen ja haaveilet täydellisestä paahtoleivästä? Siinä se on, täydellinen sämpylä, jonka olet valinnut huolella kuin viiniasiantuntija viinikellarista. Laitat sen leivänpaahtimeen ja… SE EI MAHDU! Leivänpaahdin kehtaa olla liian pieni sämpylälle.

Tämä on kuin yrittäisi laittaa elefanttia Fiat 500:seen. Ei, se ei vain toimi. Sämpylä jää jumiin puoliväliin, ja siinä sinä sitten olet, yrittäen painella sitä alas kuin vanhaa taloyhtiön hissiä. Kyllä, juuri sitä, joka pysähtyy jokaisessa kerroksessa silloinkin, kun kukaan ei ole painanut nappia. Lopulta päädyt vetämään sämpylän ulos väkivalloin ja huomaat, että toinen puoli on paahtunut liikaa ja toinen ei lainkaan. Se on kuin yrittäisi grillata makkaraa kynttilänvalossa – tuloksena on jotain, joka ei millään tavalla muistuta ruokaa.

Mutta miksi leivänpaahdin on aina liian pieni sämpylälle? Ehkä leivänpaahtimen suunnittelijat ovat salaisten sämpylänvastaisten liikkeiden jäseniä. Kuvitellaanpa suunnittelukokous: “Hei, tiedättekö mitä tekisi aamiaisesta vielä enemmän seikkailun? Pienennetään paahtimien leipälokero niin, että vain tietyt, erittäin pienet leipäviipaleet mahtuvat sisään!” Ja sitten koko suunnittelutiimi nauraa, kuin pahat tiedemiehet elokuvissa.

Tai ehkä leivänpaahtimien valmistajat ovat vain vähän liian innokkaita säästämään materiaaleissa. “Teen tästä lokerosta niin pienen kuin mahdollista, jotta säästämme 0,03 senttiä per paahdin!” Ja siinä sinä sitten olet, yrittäen paahtaa sämpylää, joka on isompi kuin koko paahdin.

Joskus tuntuu, että leivänpaahtimet ja sämpylät ovat kuin vanha aviopari, joka ei koskaan opi elämään yhdessä. “Miksi et voi olla kuin se viipaleleipä? Se mahtuu täydellisesti!” “No, ehkä jos sinä et olisi niin ahdas!” Ei ihme, että aamiainen on päivän tärkein ateria – se vaatii eniten kärsivällisyyttä ja luovuutta.

Mutta hei, älä anna leivänpaahtimen pilata päivääsi. Voit aina ottaa sämpylän ja paahtaa sen uunissa. Tai vielä parempi, voit syödä sen sellaisenaan ja kertoa ystävillesi, että harrastat “raakaa” ruokavaliota. Se on nyt trendikästä, eikö?

Joten seuraavan kerran, kun leivänpaahdin ja sämpylä käyvät taisteluun, muista: sinä olet se, joka määrää, ei paahdin. Ja jos mikään muu ei auta, voit aina tehdä sämpylästä taideteoksen ja lähettää kuvan siitä Instagramiin. #aamunvoitto #leivänpaahdinsankari

Naurun saattelemana, muistakaahan nauttia aamiaisestanne – oli se sitten täydellisen paahtunut tai vähän sinne päin!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 01:48:56