Etusivu > Miksi sorsat eivät koskaan ylitä katua? #vitsit #mysteeri #huumori

2024/06/07 20:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa hetki, että olet sorsa. Sinulla on höyheniä, hieman kömpelö tapa kävellä ja aivan liian monia serkkuja. Nyt siinä sitten seisot, tien reunassa, ja mietit, miksi ihmeessä sinun pitäisi ylittää katu. No, älä huoli, annetaanpa selvittää tämä mysteeri!

Ensinnäkin sorsat ovat tunnetusti huonoja navigoimaan. Niillä ei ole GPS:ää ja jos olisi, se olisi todennäköisesti täynnä ankkamaisen huonoja reittiohjeita. “Käänny oikealle… ei, vasemmalle… odota, oikeastaan, vain pysy paikallasi ja quack.” Ei ihme, että sorsat pysyvät mieluummin lammella!

Toiseksi, sorsat eivät ole suuria faneja ylittää katua, koska ne tietävät, että katua ylittäminen on kuin yrittäisi pelata venäläistä rulettia autojen kanssa. Yksi väärä liike ja PAM! Sinusta tulee litteämpi kuin pannukakku. Ja kuka haluaa olla sorsa-pannukakku? Ei kukaan. Paitsi ehkä se yksi oudompi sorsa, mutta ei mennä siihen nyt.

Kolmanneksi, sorsat ovat hyvin sosiaalisia eläimiä. Kun ne näkevät toisen sorsan miettivän katujen ylitystä, ne ryhtyvät heti ryhmäkeskusteluun. “Hei Quacky, oletko varma, että haluat ylittää tämän kadun? Entä jos siellä on alligaattoreita?” “Alligaattoreita, keskellä kaupunkia?” “No, et voi koskaan olla liian varma!” Ja näin keskustelu jatkuu, kunnes sorsa unohtaa, miksi se edes halusi ylittää kadun alun perin.

Neljänneksi, on olemassa tämä ikivanha sorsien sanonta: “Parempi lammella kuin asfaltilla.” Tämä sanonta on periytynyt sukupolvelta toiselle, ja se on hyvin syvällinen. Se tarkoittaa, että on parempi pysyä turvallisessa ja tutussa ympäristössä kuin ottaa riskejä. Elämä lammella on rauhallista, rentoa ja siellä on paljon leipää tarjolla. Kuka haluaisi vaihtaa sen asfalttiviidakkoon?

Ja lopuksi, ehkä tärkein syy: sorsat ovat vain liian fiksuja. Ne tietävät, että heidän ei tarvitse ylittää katua, koska joku toinen tekee sen heidän puolestaan. “Hei ihminen, tuletko tänne ja heität minulle vähän leipää?” Ja ihminen, aina valmiina palvelemaan, tekee juuri niin. Sorsat ovat mestareita manipuloimaan ympäristöään!

Joten seuraavan kerran, kun näet sorsan tien reunassa, älä ihmettele, miksi se ei ylitä katua. Se tietää jotain, mitä me emme tiedä. Ja ehkä, vain ehkä, se nauraa meille omassa hiljaisessa sorsamaisessa mielessään. Quack quack!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 03:27:46