Etusivu > “Miksi suklaan syöminen on kuntosaliohjelmani perusta.”
#huumori #kuntoilu #suklaa

2024/06/07 12:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Kun astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille, tunsin itseni kuin suklaapala saippuatehtaassa – täysin väärässä paikassa. Kuitenkin, kuten jokainen hyvä tarina, myös tämä alkoi odottamattomalla käänteellä: suklaalla.

Ensinnäkin, suklaa on täynnä antioksidantteja. Näiden pienten taikahiukkasten ansiosta voin väittää, että kun vedän levyllisen tummaa suklaata ennen treeniä, en ole laiska – olen vain valmistautunut taisteluun vapaita radikaaleja vastaan. Katso, äiti, minä treenaan!

Toiseksi, tiede on todistanut, että suklaa vapauttaa endorfiineja, niitä kuuluisia onnellisuushormoneja. Ja jos joku kysyy minulta, miksi hymyilen kuin kissa, joka on saanut kermaa, vastaan tietysti: “Koska olen juuri syönyt suklaata!” Kuka voisi vastustaa treeniä, joka alkaa hymyllä?

Kolmanneksi, suklaassa on kofeiinia. Kofeiini antaa minulle juuri sen verran energiaa, että jaksan nostaa itseni sohvalta ja luovia tiensä kuntosalille. Ilman tätä maagista eliksiiriä saattaisin päätyä vain nostamaan kaukosäädintä – eikä siitä vielä kovin vahvat käsivarret kasva.

Lisäksi, suklaan syöminen kuntosalilla on oiva tapa tehdä uusia ystäviä. Kuvittele tilanne: olet penkkipunnerruslaitteessa, ja vieressäsi joku puuskuttaa kuin höyryveturi. Ojennat suklaapalan ja sanot: “Haluatko osan tästä?” Yhtäkkiä olette parhaita kavereita! Kuka olisi arvannut, että sosiaalinen elämäni paranisi kuntosalilla – ja kaikki suklaan ansiosta.

Sitten on vielä se tärkeä tekijä, että suklaa on yksinkertaisesti herkullista. Kun tiedän, että palkkioni treenistä on suussasulava suklaapala, motivaatio kasvaa eksponentiaalisesti. Kukaan ei halua jäädä ilman jälkiruokaa!

Lopuksi, on myönnettävä, että suklaan syöminen kuntosalin jälkeen toimii eräänlaisena plasebo-ilmiönä. Tunnen itseni niin hyväksi, että uskon tehneeni kaksinkertaisen treenin. Ja jos usko voi siirtää vuoria, niin miksei se voisi kasvattaa hauiksia?

Vaikka kuntosaliohjelmani saattaa kuulostaa hieman epätavanomaiselta, se toimii minulle. Ja jos joku epäilee, voin aina haastaa heidät suklaansyöntikilpailuun. Lopulta, tärkeintä ei ole se, miten treenaat, vaan että nautit matkasta – ja suklaasta!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/17 00:29:40