Etusivu > “Miksi Suomi voitti sinun Euroviisut?” #Euroviisut #Suomi #Hauskaa

07.06.2024 14:30

"Miksi Suomi voitti sinun Euroviisut?" #Euroviisut #Suomi #Hauskaa
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvitellaanpa tilanne, jossa Suomi voittaa Euroviisut. Kyllä, luit oikein! Se päivä, jolloin Suomi nappaa Euroviisujen kirkkaimman kruunun, on yhtä harvinainen kuin kesäpäivä, jolloin hyttysiä ei näy mailla eikä halmeilla. Mutta nyt kävi niin, että Suomi voitti! Miten ihmeessä tämä tapahtui?

Ensinnäkin, suomalaiset ovat jo mestareita outojen ja omaperäisten esitysten saralla. Muistattehan, kun Lordi ilmestyi lavalle kuin suoraan suomalaisten saunan lauteilta, mutta tällä kertaa ilman saunatonttua? Kansa hurrasi ja ihmetteli, kuinka monta saunavihtaa heidän täytyi uhrata, jotta voitto irtosi. Tällä kertaa Suomi päätti vetää vielä pidemmälle. Esitys oli niin suomalainen, että yleisö tunsi kylmän viiman ja kuuli porojen kilkatuksen jo ensimmäisten sekuntien aikana.

Toiseksi, suomalainen musiikki on salainen ase. Ei, en puhu pelkästään raskaasta metallista, vaikka toki sekin on yhtä suomalaista kuin mämmi pääsiäisenä. Tällä kertaa Suomi toi lavalle kansallisen salaisuuden: humppametallia, jossa yhdistyy ilo ja synkkyys niin saumattomasti, että yleisön jalat alkoivat vipattaa itsekseen. Humppa on kuin suomalaisten tapa sanoa: “Meillä on vaikeaa, mutta ainakin voimme tanssia sen pois.”

Kolmanneksi, lavasteet ja puvustus olivat vertaansa vailla. Kuvittele lavalle ilmestyvä saunamökki, josta nousee savua ja tuoksuu vastaleivottu ruisleipä. Eikä siinä vielä kaikki! Lavalla nähtiin myös poro, joka ei ollut pelkästään rekvisiittaa, vaan osasi myös tanssia ja laulaa. Ja jos luulet, että tämä on jo tarpeeksi, niin odotapas kun kuulet, että lavalla pyöri myös maamoottori. Kyllä, se on se laite, joka yleensä löytyy suomalaisesta maatilasta eikä Euroviisu-lavalta.

Lisäksi, suomalaiset kilpailijat osasivat ottaa tilanteesta kaiken irti. Kun muut maat lähettivät lavalle tanssijoita ja laulajia, Suomi lähetti lavalle kokonaisen kansantanssiryhmän ja kuoron, joka lauloi samalla, kun he kutoivat sukkia ja hakkasivat halkoja. Tämä sai aikaan sen, että Euroopan yleisö mietti, onko tämä totta vai vain suomalaista huumoria.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, suomalainen sisu. Se on se mystinen voima, joka saa suomalaiset menemään läpi harmaan kiven, ja tässä tapauksessa myös Euroviisujen finaalin. Sisu on kuin suomalaisten supersankarikyky, joka aktivoituu aina, kun tilanne sitä vaatii. Niinpä, vaikka kilpailun aikana satoi räntää ja lavalle ilmestyi yllättäen karhu, suomalaiset eivät hätkähtäneet. He vain jatkoivat esitystään niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Ja näin Suomi voitti Euroviisut. Ihmeitä tapahtuu, ja kun seuraavan kerran joku kysyy, miten se oli mahdollista, voit vain vastata: “No, se oli ihan perussettiä Suomelta.”

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:47:48