Etusivu > Miksi taloja ei koskaan pyyhitellä? Koska ne eivät ikinä tahdo #puhdasnauru #huumori #komedia

2024/06/07 17:06

Lukuaika: < 1 minuutti

Oletko koskaan miettinyt, miksi taloja ei pyyhitellä? Siis oikeasti, eikö olisi kätevää, jos voisit vain ottaa rätin ja pyyhkäistä koko höskän puhtaaksi? No, totta puhuen, talot eivät koskaan tahdo sitä! Ne ovat kuin itsepäisiä teini-ikäisiä: aina on jotain, mitä ne eivät halua tehdä.

Ajatellaanpa asiaa hetki. Jos talot alkaisivat yhtäkkiä vaatia pyyhkimistä, mihin se johtaisi? Ensin olisi tietenkin perustettava uusi ammattikunta, “talonpyyhkijät”. Kuvittelepa naapurin Martti seisomassa talonsa vieressä rätin kanssa ja huutamassa: “Tule tänne, talo, täällä on pölyä!” Talo tietenkin seisoisi siinä paikallaan, eikä liikkuisi mihinkään. Martti joutuisi kiipeämään katolle ja pölyttämään joka nurkan. Melkoinen urakka, eikö?

Ja entä sitten, kun talot alkaisivat antaa palautetta? “Hei, et kyllä pyyhkinyt kunnolla tuosta ikkunanpielestä!” Taloilla olisi varmaan omat Yelp-arvionsa talonpyyhkijöistä. “Tämä tyyppi jätti kattoni likaiseksi, en suosittele!” Miten kätevää olisikaan, kun talot voisivat kirjoittaa arvosteluja? Ehkäpä ne perustaisivat oman fooruminsa: “Talonpyyhkijät.fi”.

Ja mietitäänpä vielä sitä, mitä tapahtuisi, kun talot alkaisivat kilpailuttaa pyyhkijöitä. “Hei, tuo naapurin talo sai uuden pyyhkijän, jolla on paremmat välineet. Minäkin haluan sellaisen!” Pian talonpyyhkijöillä olisi markkinointikampanjoita ja taloille suunnattuja tarjouksia: “Osta kolme pyyhintää, saat neljännen ilmaiseksi!”

Mutta hei, ollaanpa rehellisiä. Talot eivät koskaan tahdo pyyhkimistä, koska ne ovat oppineet arvostamaan luonnollista patinaansa. Kuka nyt haluaisi, että ne vanhat muistot ja kauniit naarmut katoavat? Ei kukaan! Talot ovat kuin vanhat viinit: mitä enemmän aikaa kuluu, sitä paremmilta ne näyttävät. Ehkä mekin voisimme oppia jotain tästä. Annetaan talojen olla sellaisia kuin ne ovat ja arvostetaan niiden ainutlaatuista kauneutta. Ja jos joskus kuitenkin haluat pyyhkiä jotain, aloita vaikka ruokapöydästä – se sentään saattaa vastustaa vähemmän!

#puhdasnauru #huumori #komedia

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/19 11:00:40