Etusivu > “Mitä jos kahvit aina loppuu kesken töissä?” #huumori #työelämä #kahvi

07.06.2024 21:26

"Mitä jos kahvit aina loppuu kesken töissä?" #huumori #työelämä #kahvi
Lukuaika: 2 minuuttia

Kuvittele tilanne: olet juuri saanut päivän ensimmäisen sähköpostin auki. Samalla hetkellä tunnet sen – se pieni hetki toivoa ja iloa, kun muistat, että kahvihuoneessa odottaa tuoretta kahvia. Kävelet sinne kuin Indiana Jones aarrearkulle. Mutta mitä löydät? Tyhjän kahvikannun! Tämä tilanne on varmasti jokaiselle tuttu, mutta älkää huoliko, sillä minulla on muutama ratkiriemukas ratkaisu kahvipulaan.

Ensinnäkin, voimme perustaa “Kahvi-Kummit” -järjestelmän. Se toimii melkein kuin salainen ystävä, mutta tässä tapauksessa kummisi varmistaa, että kahvia on aina saatavilla. Jos kummisi epäonnistuu, he joutuvat viikon ajan tuomaan töihin omalla kustannuksellaan gourmet-keitettyä kahvia ja leivoksia. Pian huomaat, että kahvia on enemmän kuin tarpeeksi, ja kaikki ovat erityisen varovaisia kummityössään!

Toinen vaihtoehto on “Kahvikannujahti”. Jokaiselle työntekijälle annetaan pieni kahvipapu aamulla. Näitä papuja voi vaihtaa täyteen kahvikuppiin. Mutta tässä on juju: papuja on rajoitetusti ja niitä voi ansaita vain tekemällä hyviä töitä tai kertomalla parhaita vitsejä päivittäin. Yhtäkkiä työpaikallasi onkin käynnissä armoton taistelu paremmista vitseistä ja tehokkaammasta työskentelystä. Kaikki voittavat, paitsi se yksi, joka ei koskaan kerro hyviä vitsejä ja joutuu tyytymään teepussiin.

Toki on myös mahdollista ottaa käyttöön “Kahvinvalmistusvuorot”. Tämä on kuin keittiövuorot kotona, mutta paljon vakavampaa. Voimme tehdä siitä jopa peli: jokainen, joka unohtaa oman vuoronsa, joutuu pitämään kahvipannua päässään kuin kruunua koko päivän. Tämä ei ainoastaan lisää kahvin määrää, vaan myös työpaikan huumoria. Kuvittele projektipäällikkösi pitämässä tärkeää kokousta kahvipannu kruununaan – se on näky, joka jää mieleen.

Mutta ehkä kaikkein radikaalein ratkaisu on “Kahvihissi”. Tämä innovaatio nostaa kahvikupit ylös ja alas työpaikan kerrosten välillä kuin vanhan ajan tavarahissi. Jokainen voi tilata kahvinsa etukäteen, ja se saapuu työpöydälle kuin taikaiskusta. Paitsi silloin, kun kahvihissi juuttuu, jolloin pääsemme kaikki nauttimaan live-työpaikkaviihteestä, kun joku yrittää pelastaa päivän kahvit.

Lopuksi voimme aina käyttää “Kahviloitsijan” palveluja. Tämä henkilö kiertää toimistossa ja kysyy jokaiselta, haluaako hän kahvia. Hän pitää myös tarkkaa kirjaa siitä, kuka juo eniten kahvia, ja järjestää vuosittaiset “Kahvisankari”-palkinnot. Palkinnon voittaja saa vuoden ilmaiset kahvit ja erityisen kunniamaininnan työpaikan kahviseinällä. Tässä onkin jo melkoinen motivaattori!

Joten älkää lannistuko, vaikka kahvi välillä loppuisi kesken. Luovuudella ja huumorilla saamme kahvin virtaamaan ja hymyn huulille – ainakin siihen asti, kunnes joku unohtaa täyttää kahvipannun taas kerran.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/25 11:46:43